Επικαιροποιημένο διάταγμα για τις μοτοσικλέτες, οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές λένε ότι θα αντιδράσουν

Ο Αρχηγός Αστυνομίας θα τροποποιήσει το διάταγμα της 13ης Αυγούστου με απαγορεύσεις στη κυκλοφορία των μοτοσικλετών από το οποίο θα εξαιρεθούν οι μοτοσικλέτες ενοικιάσεως. Με το επικαιροποιημένο διάταγμα μειώνονται οι μέρες και ώρες απαγόρευσης διακίνησης των μοτοσικλετών που σε αυτό.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από μακρά συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας με εκπροσώπους οργανωμένων  μοτοσικλετιστών και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικίασης μοτοσικλετών

Η απόφαση άφησε ικανοποιημένους του ενοικιαστές μοτοσικλετών, σε αντίθεση με τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας που λένε ότι θα αντιδράσουν εντός του νομίμου πλαισίου.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη συνάντηση αναφέρεται  ότι αφού λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι θέσεις και απόψεις των συμμετεχόντων και αφού σταθμίστηκε η ανάγκη για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και γαλήνης και αξιολογήθηκαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα εφαρμογής του διατάγματος, ο Αρχηγός Αστυνομίας αποφάσισε την τροποποίηση του διατάγματος, εξαιρώντας από τον περιορισμό τις ενοικιαζόμενες μοτοσικλέτες και μειώνοντας τις μέρες και ώρες απαγόρευσης διακίνησης των μοτοσικλετών που αναφέρονται στο διάταγμα ημερομηνίας 13.8.2020.

Το τροποποιητικό διάταγμα θα ισχύει για τις ημερομηνίες 22 & 23.8.2020 και 29 & 30.8.2020, στους αναφερόμενους στο διάταγμα δρόμους, μεταξύ των ωρών 0001 – 0400 (Παρασκευή και Σάββατο βράδυ). Παράλληλα θα καταρτιστεί επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, που θα περιλαμβάνει αυξημένη παρουσία  μελών της Αστυνομίας στους υπό αναφορά στο διάταγμα δρόμους, κατά τις συγκεκριμένες ημέρες, διευκρινίζει η Αστυνομία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται  ότι η υφιστάμενη συνεργασία Αστυνομίας και οργανωμένων μοτοσικλετιστών θα συνεχιστεί καθότι πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία αυτή επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά από τη δυόμιση ωρών συνάντηση, ο εκπρόσωπος της ΚΟΜ και των οργανωμένων μοτοσικλετιστών Άθως Ευσταθίου είπε ότι μετά τη συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας το διάταγμα παραμένει με τροποποιήσεις «που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους»

«Δυστυχώς η Αστυνομία δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα της στέρησης ελευθερίας, τη διάκριση και την προσβολή που δημιουργήθηκε εναντίον μας από αυτό», συνέχισε αναφέροντας ότι η συνάντηση κατέληξε σε ναυάγιο.

Πρόσθεσε πως τα οργανωμένα σύνολα είναι ενημερωμένα για «την αντίδραση μας». Απαντώντας σε ερώτηση είναι πως «η αντίδραση θα γίνει μέσα στο νόμιμο πλαίσιο και το πλαίσιο των δικαιωμάτων μας». Συνεχίζοντας είπε ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει προσφυγή για αποστέρηση συνταγματικών δικαιωμάτων και άνιση μεταχείριση, ενόψει και του γεγονότος ότι η Βουλή προσφάτως τροποποίησε το νόμο για την άδεια οδήγησης ταχυπλόων σκαφών που περιλάμβανε ανισότητες και διακρίσεις σε βάρος των Κυπρίων πολιτών και υπέρ των τουριστών, ο κ. Ευσταθιού είπε ότι μετά τις αντιδράσεις που θα δείτε με τους νομικούς μας συμβούλους θα ακολουθήσουμε τη νομική οδό που πρέπει.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ενοικιαστών των μοτοσικλετών (ΕΝΕΜΟΤΟ) Νίκος Στυλιανού ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε απόφαση για εξαίρεση από το διάταγμα των ενοικιαζόμενων μοτοσικλετών, προσθέτοντας ότι θα εκδοθεί νέο διάταγμα.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι το σκεπτικό της απόφασης για άρσης της απαγόρευσης για μοτοσικλέτες ενοικιάσεως λήφθηκε στη βάση του επιχειρήματος ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως λόγω τη κρίσης του κορωνοϊού είναι κατεστραμμένες και αν με το διάταγμα αποστερηθούν και την ελάχιστη δουλειά που έχουν, θα καταστραφούν παντελώς.

«Στο κάτω-κάτω ένα τουρίστας δεν έρχεται στην Κύπρο για να του καθορίσεις τους δρόμους και τις ώρες στις οποίες θα διακινείται με το όχημα που διακινείται», ανέφερε προσθέτοντας ότι όπως εξαιρέθηκαν οι ντελιβεράδες, θεωρούμε ότι μπορούμε να εξαιρεθούμε και εμείς» είπε.

Κληθείς να αναφερθεί στον αριθμό ενοικιάσεων μοτοσικλετών που υπάρχει κατ` έτος, ο κ. Στυλιανού είπε ότι φέτος οι ενοικιάσεις είναι ελάχιστες σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές που ο αριθμός των ενοικιάσεων ήταν τεράστιος.

Ερωτηθείς αναφορικά με την επίκληση της πρόκλησης οχληρίας για την έκδοση του απαγορευτικού διατάγματος, παρατήρησε ότι δεν είναι μόνο οι μοτοσικλέτες που προκαλούν οχληρία, αλλά ένας συνδυασμός παραγόντων και δραστηριοτήτων προκαλούν την οχληρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,