ΥΠΕΞ: Συνεχίζει τις επαφές με τους ομόλογους του για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ξεχωριστές τηλεσυναντήσεις με ομόλογούς του.

Σύμφωνα με ανάρτηση του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είχε μια εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την πανδημία του COVID-19, τις πρόσφατες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, προστίθεται. Έγινε επίσης έγκαιρη συζήτηση για το Κυπριακό, ενώ ανασκοπήθηκαν και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε και με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντόμινικ Ράαμπ, με τον οποίο συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ΑΟΖ, αλλά και θέματα που αφορούν την ειρηνευτική δύναμη και τον επαναπατρισμό πολιτών.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι δύο Υπουργοί είχαν μια θετική και ανοιχτή συζήτηση μεταξύ άλλων για την αντίδραση στον κορωνοϊό και τα θέματα επαναπατρισμού πολιτών, τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τη μη στρατιωτική ανάπτυξη των Βάσεων (Non Military Development ή NMD), την Κοινοπολιτεία και διμερή θέματα.

Δείτε επίσης: Kοινή Διακήρυξη πέντε ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,