ΥΠΕΞ: Eπαφές με ξένους ομόλογους του για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη κρίση στη Λιβυή και τον τουρισμό

Για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη γενικότερη συμπεριφορά της στην περιοχή, καθώς και για την αντίδραση της ΕΕ στις τουρκικές κινήσεις συζήτησαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Γερμανίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Heiko Maas. Οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν επίσης θέματα τουρισμού και την ετοιμότητα της Κύπρου να καλωσορίσει ξανά Γερμανούς τουρίστες από  τις 9 Ιουνίου.

Δείτε την ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε τηλεφωνικώς και με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, στις 2 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των κ. Χριστοδουλίδη και Μπογκντάνοφ. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, έγινε μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων για όλο το φάσμα των προβληματισμών, που αφορούν διευθέτηση της κρίσης της Λιβύης, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου, που κατοχυρώνονται στο ψήφισμα 2510 του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:


Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,