Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο η πρόταση της Υπουργού Εργασίας για παράταση 4 μηνών στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Παράταση του σχεδίου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών για άλλους τέσσερις μήνες, αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αυτή την εβδομάδα.

Τη συγκεκριμένη πρόταση θα καταθέσει αύριο ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, με την παράταση να ανακοινώνεται εκτός απροόπτου τέλος της εβδομάδας.

Η κ. Αιμιλιανίδου ενημέρωσε την Τρίτη τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνεδρίας για συζήτηση του νομοσχεδίου για την άδεια μητρότητας, λέγοντας πως έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία θα εξεταστεί αύριο και με την οποία θα δοθούν τέσσερις μήνες παράταση για να υποβληθούν αιτήσεις, για καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, η Υπουργός Εργασίας είπε πως «έχει αποφασιστεί ότι θα δοθούν ακόμα τέσσερις μήνες, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι να αιτηθούν και να πληρώσουν τις οφειλές τους, έστω και αν είναι επιδικασμένες και είναι πολύ σημαντικό με δόσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 4.500 αιτήσεις, ωστόσο, σημείωσε πως οι οφειλές είναι πολύ περισσότερες από τις 4.500 αιτήσεις.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το να δοθεί ακόμα μια ευκαιρία θα υποβληθούν περισσότερες αιτήσεις, γιατί σημείωσε «στόχος δεν είναι ούτε οι ποινικές διώξεις, ούτε οτιδήποτε άλλο».

«Ο στόχος είναι να εισπραχθούν τα χρήματα, τα οποία είναι οφειλόμενα στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων», πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμα ότι είναι η τελευταία παράταση και η τελευταία ευκαιρία που δίδεται, σημειώνοντας ότι «μετά τον Φεβρουάριο δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία».

Σημειώνεται ότι η περίοδος για υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,