Εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργικού για τη σταδιακή άρση των μέτρων

Νεότερη ενημέρωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα απευθυνθεί απόψε στις 8.30μμ, με διάγγελμα, στον κυπριακό λαό, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου. Κατά το διάγγελμα, ο Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για τις αποφάσεις σχετικά με τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

————————————————————————————————————————————

Συνέρχεται στις 11.30 το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σε συνεδρία κατά την οποία θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σε δηλώσεις χθες μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, για οριστικοποίηση της απόφασης για χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε κατά τη σύσκεψη τις θέσεις, αλλά και τις απόψεις των μελών της επιστημονικής ομάδας, επί του πλάνου που ετοίμασε η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όπως σημείωσε, οι προτάσεις των επιστημόνων λήφθηκαν  υπόψη και κατά τη διαδικασία καταρτισμού του όλου πλάνου από τη Διυπουργική Επιτροπή, η οποία όπως πρόσθεσε, συνεκτίμησε όλα τα επιστημονικά, οικονομικά, αλλά και κοινωνικά δεδομένα.

«Αποφάσεις επί του θέματος θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο αύριο και ακολούθως αμέσως μετά θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις των αποφάσεων αυτών», ανέφερε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,