Έκτακτο σχέδιο χορηγίας ύψους 50.000 ευρώ προς τις φιλοζωϊκές οργανώσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε φιλοζωικές οργανώσεις, για σκοπούς σίτισης αδέσποτων ζώων κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού.

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή  :

“Το Υπουργικό Συμβούλιο αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φιλοζωϊκές οργανώσεις και οι εθελοντές που τις πλαισιώνουν στα θέματα προστασίας και ευημερίας των ζώων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυξάνονται σημαντικά. Με βάση ενημέρωση που λαμβάνει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι φιλοζωικές οργανώσεις αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες δυσκολίες στην προσπάθεια τους να φροντίσουν τα αδέσποτα ζώα. Τα μέτρα έχουν επηρεάσει τις δυνατότητες των μελών τους για εισφορές και έχουν μειώσει αισθητά τον αριθμό των υιοθεσιών, ιδιαίτερα από το εξωτερικό. Με την αύξηση των ζώων που παραμένουν στα καταφύγια καθώς και των αδέσποτων ζώων που χρήζουν φροντίδας, αυξάνονται σημαντικά και τα έξοδα των φιλοζωικών οργανώσεων που τα φροντίζουν. 

Με δεδομένα τα όσα έχω αναφέρει, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε σήμερα έκτακτη πρόσθετη χορηγία ύψους 50.000 ευρώ προς τις φιλοζωϊκές οργανώσεις, η οποία αφορά την επιχορήγηση αγοράς ζωοτροφών, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η φροντίδα των αδέσποτων σκύλων και γάτων από τις κατά τόπους οργανώσεις προστασίας ζώων. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες καταρτίζουν έκτακτο σχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Με την ανακοίνωση του σχεδίου θα καλούνται οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις να υποβάλουν αιτήσεις για επιχορήγηση αγοράς ζωοτροφών σκύλων και γάτων. Η χορηγία θα παραχωρείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, με ευέλικτες διαδικασίες. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, για διευκόλυνση των φιλοζωικών οργανώσεων και των εθελοντών,  οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ήδη παρέχουν σχετικές βεβαιώσεις, προκειμένου να μπορούν να διακινούνται εν μέσω των μέτρων και να συνεχίσουν το κοινωφελές έργο της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, είτε αυτά φιλοξενούνται σε καταφύγια, είτε διαβιούν σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους.”

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email