Έκτακτη Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη, ανακοίνωσε η Μέτσολα

Έκτακτη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη με αντικείμενο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν η Πρόεδρος του σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων.

Σε πρωινή σύσκεψη της Διάσκεψης των Προέδρων, η κ. Μέτσολα και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διάσκεψη των Προέδρων «καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο», υπογραμμίζοντας πως «η Ουκρανία είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και η εδαφική της ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Η εισβολή είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και αποτελεί απειλή για την σταθερότητα της Ευρώπης και της περιοχής, καθώς και για τη διεθνή έννομη τάξη. Η επίθεση αυτή στοχεύει στο δημοκρατικό μοντέλο των κοινωνιών μας και δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση», τονίζεται.

«Παραμένουμε σταθερά ενωμένοι, αποφασισμένοι και έτοιμοι να απαντήσουμε στην απρόκλητη ρωσική επίθεση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι υπέρ μιας άνευ προηγουμένου ευρωπαϊκής και διεθνούς αντίδρασης, συμπεριλαμβανομένων νέων και αυστηρών κυρώσεων που θα διασφαλίσουν ότι το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει», όπως σημειώνεται.

«Η Διάσκεψη των Προέδρων εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξή της προς την Ουκρανία και το λαό της» καταλήγει η δήλωση, ανακοινώνοντας την έκτακτη σύνοδο της Ολομέλειας την 1η Μαρτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,