Με 261 ψήφους η ανώτατη δικαστικός Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (photos)

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι και επίσημα η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.  

Υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου ψήφισαν 261 βουλευτές εκ των 294 που παρευρέθησαν από την Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. «Παρών» ψήφισαν 33 βουλευτές ενώ σημειώθηκαν και έξι απουσίες. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές Α. Σαμαράς (ΝΔ), Τρ. Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Αδάμου (ΜέΡΑ2%).

Διαβάστε επίσης: Α. Σακελλαρόπουλου: “Στο πρόσωπο μου τιμάται η Δικαιοσύνη και η σύγχρονη Ελληνίδα”

Αντιπροσωπεία της Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Κ. Τασούλα θα επισκεφτεί την κ. Σακελλαροπούλου για να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενώ η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει στις 14 Μαρτίου.

«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την νέα Πρόεδρο προκειμένου να τη συγχαρεί για την εκλογή της.

Mε τη σειρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγχαίρει την κ. Σακελλαροπούλου, εκφράζει βεβαιότητα για καρποφόρα συνεργασία

“Θερμά συγχαίρω για την εκλογή της, την νέα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή της εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητα για δημιουργική και καρποφόρα μεταξύ μας συνεργασία”, αναφέρει ο ΠτΔ σε ανάρτηση στο twitter.

Πηγή: KYΠΕ /CNN.gr

Print Friendly, PDF & Email