Έκκληση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για πρόσθετα προγράμματα εκπαίδευσης στις φυλακές

Τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής κάλεσαν το πρωϊ της Πέμπτης, τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, καθώς επίσης τα Υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης, όπως ετοιμάσουν πρόσθετα προγράμματα εκπαίδευσης, τα οποία θα βοηθήσουν τους φυλακισμένους στην αποκατάσταση και την επενένταξή τους.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, ο Πρόεδρος της Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι το 75% των φυλακισμένων παρακολουθούν ή σπουδάζουν σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα εντός των φυλακών και υπάρχει συμβατότητα όλων αυτών των προγραμμάτων, υπάρχει τεράστια πρόοδος και εξέλιξη. «Καλέσαμε τις Φυλακές, τα Υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης να ετοιμάσουν πρόσθετα προγράμματα, τα οποία θα βοηθήσουν τους φυλακισμένους στην αποκατάσταση και την επενένταξή τους», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια  για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των φυλακισμένων, λέγοντας πως «είναι ένα πρόγραμμα το οποίο για μας που δεν είμαστε έγκλειστοι ακούγεται τυπικό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ελπίδα ζωής για τους κρατούμενους», γίνεται σπουδαία δουλειά στις Κεντρικές Φυλακές. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται εκεί για ασήμαντες αφορμές και κατά συνέπεια η κοινωνία πρέπει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία». Σημείωσε επίσης, ότι η πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρα στους εργοδότες, ούτως ώστε το θέμα θέσεων εργασίας για τους ανθρώπους αυτούς να λυθεί το ταχύτερο δυνατόν.  

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας, είπε πως το έργο της Διεύθυνσης και του προσωπικού των Φυλακών σχετικά με την εκπαίδευση των κρατουμένων είναι αξιόλογο και σημαντικό.«Έφτασε η ώρα για να θεσμοθετήσει αυτή η πολιτεία την κοινωνική εργασία και τις εναλλακτικές ποινές τουλάχιστον στα παραπτώματα και στις ποινές που το επιτρέπουν», ανέφερε. Υπογράμμισε τέλος, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών, το οποίο, πρέπει να λυθεί άμεσα.

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,