Εισηγήσεις για μεταναστευτικό και απόδοση κυπριακής υπηκοότητας σε δυο παιδιά καταθέτει ο Υπουργός Εσωτερικών στο Υπουργικό Συμβούλιο

Συγκεκριμένες εισηγήσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο θέτει σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

Θα καταθέσει επίσης συγκεκριμένη εισήγηση αναφορικά με την απόδοση κυπριακής υπηκοότητας στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι, με μητέρα Ελληνοκύπρια και πατέρα Τουρκοκύπριο.

Ο κ. Νουρής δήλωσε χθες πως το πρόβλημα της άφιξης παράτυπων μεταναστών στην Κύπρο επιδεινώνεται τον τελευταίο μήνα. Σημείωσε πως στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του θέματος, που εστιάζεται ξεκάθαρα στο θέμα της Πράσινης Γραμμής.

Για το θέμα της απόδοσης κυπριακής υπηκοότητας στα δυο παιδιά από το Λιοπέτρι είπε πως θα καταθέσει συγκεκριμένη εισήγηση στο Υπουργικό για να αποδοθεί η υπηκοότητα στα παιδιά και πρόσθεσε ότι «με τις παραμέτρους που θα επεξηγήσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, θεωρούμε ότι μπορεί να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

Στο μεταξύ,  η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, δήλωσε χθες πως το Υπουργικό θα εξετάσει σήμερα πρότασή της για να δοθούν τέσσερις μήνες παράταση για την υποβολή αιτήσεων για καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 4.500 αιτήσεις, ωστόσο, σημείωσε πως οι οφειλές είναι πολύ περισσότερες από τις 4.500 αιτήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,