E. Γιολίτη προς νεολαία: “H μαγκιά είναι να είμαστε νομοταγείς”

Την ανάγκη όλοι να είναι υπάκουοι στα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού στην Κύπρο, τόνισε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.  Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη γενέτειρά της, Γιόλου, η Υπουργός Δικαιοσύνης ερωτηθείσα για τα κρούσματα που εντοπίζονται μετά από πάρτι που διοργανώνουν, κυρίως, νέοι η κυρία Γιολίτη τόνισε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να απευθύνει έκκληση όχι μόνο προς τους νέους, αλλά προς όλους για τήρηση των μέτρων.  Πρόσθεσε πως «ειδικά οι νέοι, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η μαγκιά είναι να είμαστε νομοταγείς, να υπακούμε στα διατάγματα και να μην βάζουμε σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας».

Σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η Πάφος είναι η πρώτη επαρχία στην Κύπρο που επιχειρήσεις δεν εφαρμόζουν τα διατάγματα για μη περαιτέρω εξάπλωση του ιού, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «τα στατιστικά μεταβάλλονται συνεχώς. Τη μια εβδομάδα μπορεί να είναι η Πάφος, την επόμενη η Λεμεσός. Η έκκληση είναι για όλους και για παντού. Θα πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε υπευθυνότητα. Για  αυτό τον λόγο απευθύνουμε έκκληση προς στους πολίτες, επειδή η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι παντού, να υπάρξει συστράτευση, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, το συντομότερο δυνατό, αυτή την πανδημία».

Tα σχόλια της Υπουργού για θέματα επικαιρότητας:

Για την ανακοίνωση του Συνδέσμου Μοτοσικλετιστών που αντέδρασαν στο διάταγμα του Αρχηγού Αστυνομίας για περιορισμό στις μετακινήσεις τους για αντιμετώπιση της οχληρίας, η Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «δεν θέλουμε οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές να είναι απέναντι μας, τους θέλουμε σύμμαχους και είναι σύμμαχοι της Πολιτείας και της Αστυνομίας στην καλλιέργεια της σωστής οδικής συμπεριφοράς των πολιτών. Ο Αρχηγός εξέδωσε αυτό το διάταγμα με πρόθεση να βρει μια λύση σε ένα θέμα το οποίο τίθεται έντονα από μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, το θέμα της οχληρίας. Είμαι σίγουρη ότι ο Αρχηγός έκανε τη μελέτη του και διαπίστωσε ότι είναι αναλογικά τα μέτρα που έλαβε. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση».

Σε ερώτηση για το πρόσφατο περιστατικό διαφθοράς στην Αστυνομία, η Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε πως «η διαφθορά είναι καταδικαστέα παντού και πολύ περισσότερο στις τάξεις της Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας είναι τα κατ’ εξοχήν όργανα για την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών του κράτους. Η θέση μου από την αρχή ήταν μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αυτό εξάλλου φαίνεται από τις πρόσφατες εξελίξεις».

Σε ερώτηση για τους παράτυπους μετανάστες που έφτασαν στον Αστρομερίτη, είπε ότι «για το θέμα των μεταναστών, το μέρος που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι η φύλαξη των συνόρων. Θα πρέπει οπωσδήποτε να φυλάσσονται τα σύνορα μας, αυτό είναι σημαντικό για την ακεραιότητα του κράτους μας. Θα είμαστε σε συντονισμό με το Υπουργείο Εσωτερικών, την Αστυνομία, την Αρχή Λιμένων και με την Εθνική Φρουρά, για να δούμε πως μπορούμε καλύτερα να προφυλάξουμε τα σύνορά μας».

Για την επίσκεψή της στη Γιόλου είπε ότι είναι πολύ συγκινημένη που βρίσκεται σήμερα στη γενέτειρα των προπάππων κι εξέφρασε τι ευχαριστίες της για την πρόσκληση από το κοινοτικό συμβούλιο. Στη Γιόλου, πρόσθεσε,  «γεννήθηκε η προ-γιαγιά μου η Σοφία και ήταν η κόρη του ιερέα του χωριού, Μου είπε πάρα πολλές ιστορίες για το χωριό. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με υποδέχτηκαν στη γενέτειρα μου, είμαι περήφανη Γιολίτισσα και που φέρω στο επώνυμο μου, τον τόπο καταγωγής μου».

Σε ερώτηση για το πώς είναι οι πρώτες εβδομάδες στο Υπουργείο και πώς είναι τα πράγματα από τη μέρα που ανέλαβε σε σχέση με το τί ανέμενε απάντησε πως «το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι αρμόδιο για την Αστυνομία, τα Δικαστήρια, τις Φυλακές, έχει πολλές αρμοδιότητες και οι ευθύνες του είναι μεγάλες. Προσπαθώ κάθε μέρα να φανώ αντάξια της μεγάλης τιμής που μου έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσπαθώ να υπηρετήσω τη Δικαιοσύνη με αφοσίωση, αλλά και με εν-συναίσθηση, έχοντας υπόψη ότι τη Δικαιοσύνη, συνήθως, την επικαλούνται και την αναζητούν οι πολίτες που με κάποιο τρόπο τη στερούνται».

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email