Έφτασε και δεύτερος φάκελος από τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις

Στη Λευκωσία βρίσκεται ήδη και δεύτερος φάκελος με αποστολές τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στον οποίο περιέχονται σημαντικές πληροφορίες που αφορά παραβιάσεις των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Ο δεύτερος, όπως και ο πρώτος φάκελος, περιγράφει λεπτομερώς παραβιάσεις των κυρώσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες θα πρέπει να αναμένεται τουλάχιστον ακόμα ένας φάκελος με στοιχεία που είχαν ζητήσει οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με τις παραβιάσεις των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα που απέστειλαν οι Αμερικάνοι – μέχρι στιγμής σε δύο δόσεις – στοιχειοθετούν την απόφαση τους να επιβάλουν κυρώσεις ευρείας κλίμακας που αγγίζουν και την Κύπρο. Αρμόδια πηγή είχε δηλώσει στον «Φ», νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι τα έγγραφα «αιτιολογούν γιατί επέβαλαν κυρώσεις και παραθέτουν το πλέγμα των εταιρειών και τους αξιωματούχους τους, που τους οδήγησαν στις γνωστές αποφάσεις».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,