Δημοσιοποίηση των αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΔΣ θεωρείται σημαντικό βήμα

Σημαντικό βήμα αποτελεί η απόφαση για τη δημοσιοποίηση των σημαντικών αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου του του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ)  για σκοπούς διαφάνειας, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΔΣ.

Αναφέρθηκε επίσης πως όσον αφορά τις αποφάσεις όλων των Ποινικών Δικαστηρίων για καταδίκες δικηγόρων, με σχετική απόφαση και ενέργειες προς την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και την Αρχιπρωτοκολλητή, πλέον αποστέλλονται αυθημερόν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και αποφασίζεται κατά περίπτωση η έναρξη ή όχι πειθαρχικής διαδικασίας.

Περαιτέρω ανακοινώθηκε πως έχουν επίσης υιοθετηθεί εσωτερικοί Κανονισμοί λειτουργίας του Πειθαρχικού Συμβουλίου και έχει εκσυγχρονιστεί το τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του ΠΔΣ.

Επιπλέον, εξετάζεται το ζήτημα που προκύπτει στις περιπτώσεις όπου καταχωρείται κατηγορητήριο εναντίον δικηγόρου για σοβαρά ποινικά αδικήματα, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν ρυθμίζεται νομοθετικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΔΣ, τα προαναφερθέντα παρατέθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου που έχει επιτελεστεί κατά τη χρονική περίοδο «Οκτώβριος 2020 – Οκτώβριος 2021», από το μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΔΣ Αλεξία Κουντουρή.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει μεταστεγαστεί από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας στα γραφεία του ΠΔΣ και έχει προσληφθεί μια ακόμη λειτουργός με στόχο την αποτελεσματική και έγκαιρη εκπλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,