Δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Στέφης Δράκου στο περιθώριο της τελετής λήξης των μαθημάτων των Σχολείων των Φυλακών

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο της εκδήλωσης στις Φυλακές η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι διαπίστωσε το εξαιρετικό έργο που γίνεται σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των κρατουμένων μας και τη σταδιακή αποκατάσταση προκειμένου να καταλήξουν πίσω στην κοινωνία και να ενταχθούν στην εργασία.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει το έργο αυτό κι έχει ήδη ένα σχέδιο 4 εκατομμυρίων για κίνητρα, προκειμένου να συμμετέχουν οι κρατούμενοι στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.  Επίσης, πρόσθεσε, υπογράφηκε ένα Μνημόνιο με την ΟΕΒ για την υλοποίηση του σχεδίου και μέσα σε έξι μήνες έχουν δημιουργηθεί 92 θέσεις εργασίας και έχουν επιδείξει ενδιαφέρον 20 επιχειρήσεις.

Συνεχάρη τη Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών και όλη την ομάδα της για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν και σημείωσε πως μέσα από τη μουσική και το χορό οι κρατούμενοι έδωσαν χίλια δυο μηνύματα ανθρωπιάς, αγάπης και επανένταξής τους στην κοινωνία.

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενα λάθη, παραλείψεις και λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών και αν προτίθεται να δώσει οδηγίες για έρευνα σε Αστυνομία και Πυροσβεστική η κα Δράκου είπε πως επιτελέστηκε ένα εξαιρετικό έργο από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι το διαπίστωσε γιατί ήταν παρούσα και στα δύο Κέντρα Κρίσης που δημιουργήθηκαν, το Σάββατο, 3 Ιουλίου, στην Κοφίνου και την Κυριακή, 4 Ιουλίου, στη Βαβατσινιά. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εάν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας, όσο και η ηγεσία της Πυροσβεστικής θα τα διερευνήσουν και αν υπάρχουν, θα αποδοθούν ευθύνες.

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο αύξησης των ποινών είπε πως χρειάζεται να εκλογικευθούν και αν χρειάζεται να αυξηθούν, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αντιμετώπιση ανάλογα με τη σοβαρότητα των ζημιών και των ενεργειών αυτών που δημιουργούν αυτές τις ζημιές.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,