Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Η Κυβέρνηση θα αποφασίσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έχει κάθε καλή πρόθεση να συνομιλήσει εκ νέου με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αν προκύψει κάποια αναγκαιότητα, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον κ. Ακιντζί επιστολή για συνεργασία των δύο κοινοτήτων υπό το φως της πανδημίας του κορωνοϊού.«Είναι μια τυπική επιστολή την οποία αποστέλλει ο ΓΓ στα πλαίσια της προσφοράς των καλών του υπηρεσιών σε όλους τους ηγέτες και ιδιαίτερα σε ηγέτες χωρών όπου υπάρχει μια αντιπαράθεση και τους καλεί όπως υπό το φως της πανδημίας του κορωνοϊού να συνεργαστούν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», ανέφερε ο κ. Κούσιος. Πρόσθεσε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δική μας ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε και την εισήγηση να ενισχυθούν όλες οι Τεχνικές Επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί και να υπάρξει συνεργασία για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων.

Επί του θέματος των οδοφραγμάτων ο κ. Κούσιος επανέλαβε τη θέση πως «η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποφασίσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης με καθαρά υγειονομικά κριτήρια και κριτήρια ασφάλειας της υγείας των πολιτών μας στηριζόμενη στις συμβουλές των ειδικών χωρίς οποιοδήποτε πολιτικό κριτήριο, με τον ίδιο τρόπο που δεν υπήρχε πολιτικό κριτήριο όταν αναστέλλαμε τη λειτουργία των τεσσάρων οδοφραγμάτων».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email