Δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Στέφης Δράκου στο περιθώριο της εκδήλωσης «Ημέρα της Αστυνομίας»

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρας της Αστυνομίας, στην Αγία Νάπα, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Στέφη Δράκου συνεχάρη τα μέλη του Αστυνομικού Σώματος για αυτή την εκδήλωση που οργάνωσαν, προσθέτοντας ότι «είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί πλέον και στοχεύει στο να δείξει τον πολυδιάστατο ρόλο της Αστυνομίας, αλλά πολύ περισσότερο ένα ανθρώπινο πρόσωπο για να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία, τη συνεργασία της οποίας σίγουρα χρειαζόμαστε».

Πρόσθεσε ότι «είναι ένας θεσμός, μεταξύ πολλών άλλων, που έχουν λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση όπως είναι η ποδηλατική αστυνομία, ο αστυνομικός της γειτονιάς και θέλουμε να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε κοντά τους, αλλά θέλουμε και τον κόσμο να έρθει κοντά μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε, γιατί θέλω αυτό το ανθρώπινο πρόσωπο του αστυνομικού να το γνωρίσει ο κόσμος, να μην γνωρίζει μόνο την αστυνομία ως την αρχή επιβολής του νόμου».

Σε ερώτηση για τις κενές θέσεις στην Αστυνομία, η κα Δράκου είπε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, αλλά παίρνει χρόνο γιατί είναι οι διαδικασίες τέτοιες, πρέπει να γίνουν εξετάσεις, υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης. «Συνεπώς», είπε, «ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, διότι όντως το αστυνομικό σώμα χρειάζεται ενίσχυση, διότι τα τελευταία χρόνια από το 2013, λόγω της κρίσης και λόγω τώρα των πολλών αυξημένων καθηκόντων που έχει αναλάβει η Αστυνομία με την πανδημία και με τους μετανάστες, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση. Οι διαδικασίες τρέχουν και σύντομα ελπίζουμε να πληρωθούν οι θέσεις».

Σε άλλη ερώτηση για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι «έχει ολοκληρωθεί και χαιρετίζουμε την αυτονόμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της ευχόμαστε ότι καλύτερο και θα είναι στο πλευρό της κοινωνίας, όπως ήταν πάντοτε. Και στην Πυροσβεστική υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία για πρόσληψη και πλήρωση των θέσεων».

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , , , ,