Υπουργός Μεταφορών: Eξετάζονται κυρώσεις εναντίον όσων επέτρεψαν την επιβίβαση φοιτητών χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ανέφερε σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα εξετάσει, μαζί με το Γενικό Εισαγγελέα, τα μέτρα και τις κυρώσεις που θα ληφθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά της συγκεκριμένης εταιρείας που μετέφερε φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να γίνει έλεγχος ιατρικών πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «εξετάζονται ό,τι μέτρα είναι δυνατόν να ληφθούν εναντίον της εταιρείας, ή εκείνων που έχουν επιτρέψει την επιβίβαση στους επιβάτες γιατί θεωρούμε ότι έχουν παραβεί αρκετούς Κανονισμούς, Νόμους και Διατάγματα. Θα τα εξετάσουμε με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να πάρουμε  τα μέτρα που πρέπει εναντίον της εταιρείας ή και όσων επέτρεψαν την επιβίβαση των ατόμων, αφού υπήρχε Νόταμ και δεν έπρεπε να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη».

«Η αεροπορική εταιρεία, η οποία μετέφερε τους επιβάτες στην Κύπρο, είχε ενημερώσει τις κυπριακές αρχές ότι όλοι οι επιβάτες είχαν το πιστοποιητικό.  Το Υπουργείο Μεταφορών, όταν διαπίστωσε ότι οι επιβάτες που αφίχθηκαν χθες το βράδυ δεν είχαν το κατάλληλο πιστοποιητικό, έπρεπε να χειριστεί άμεσα τη δύσκολη αυτή κατάσταση» , συμπλήρωσε ο Υπουργός. 

Με πληροφορίες απο ΚΥΠΕ/ Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email