Δίκη πολιτογραφήσεων: Εκτός κατηγορητηρίου ο Αντρέας Πιττάτζιης

Εκτός κατηγορητήριου τέθηκε ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες, που αφορούσαν στην ποινική υπόθεση σχετικά με το ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, στη βάση του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, όπου ήταν προγραμματισμένο να απαντήσουν με παραδοχή ή μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο, κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας, Βασίλης Μπίσας, επέδωσε το νέο κατηγορητήριο, στο οποίο δεν περιλαμβανόταν το όνομα του δικηγόρου Αντρέα Πιττάτζιη.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν εντός της αιθούσης του δικαστηρίου η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να μην προωθήσει υπόθεση εναντίον του Αντρέα Πιττάτζιη, με την κατηγορούσα Αρχή να επιφυλάσσεται -αν χρειαστεί- να δώσει σε μεταγενέστερο στάδιο τον λόγο, που την οδήγησε στην συγκεκριμένη απόφαση.

Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση παραμένουν ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, και ο Αντώνης Αντωνίου, εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη.

Στο μεταξύ, κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης ζήτησε από δικαστήριο όπως αναλάβει την εκπροσώπηση του κατηγορούμενου Αντώνη Αντωνίου, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Εξάλλου, να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο δεν έχει απαγγελθεί ως αναμενόταν, ενώ ηγέρθηκε εκ νέου το ζήτημα των προδικαστικών ενστάσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο, ώστε να θέσει τα προδικαστικά ζητήματα, με το δικαστήριο να αποφασίζει όπως αυτά σταλούν γραπτώς εντός 15 ημερών στον Γενικό Εισαγγελέα και στις 14  Νοεμβρίου του 2023 να απαντηθούν ενώπιων δικαστηρίου από την κατηγορούσα Αρχή.

Η επόμενη δικάσιμος θα αρχίσει στις 09:00.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με αφορμή την αφαίρεση του ονόματός του από το κατηγορητήριο, ο Αντρέας Πιττάτζιης δηλώνει «δικαιωμένος» και κάνει λόγο για ένα «πρόστυχα μονταρισμένο βίντεο του Al Jazeera».

«Απαλλάχθηκα πλήρως από όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζα και που μου είχαν προσαφθεί, συνεπεία του πρόστυχα μονταρισμένου βίντεο του Al Jazeera. Οι ερπύστριες των Τουρκικών τανκ οδηγούμενες από το κανάλι Al Jazeera του Κατάρ, πέρασαν πάνω από τη χώρα και την βομβάρδισαν. Με ένα πρόστυχα μονταρισμένο και ψεύτικο βίντεο, κέρδισαν ένα υβριδικό πόλεμο. Ένα ψεύτικο βίντεο, το οποίο δημιούργησε πεποίθηση ενοχής και τεκμήριο συνεχιζόμενης παρανομίας. Αισθήματα που προκάλεσαν δικαιολογημένη οργή, αγανάκτηση και δυστυχώς καθολική προκατάληψη», αναφέρει.

Ο κ. Πιττάτζιης προσθέτει πως «οι γνωρίζοντες την αλήθεια σώπασαν», για να σημειώσει πως «γνώριζαν ότι είχαμε κάμει καταγγελία στη ΜΟΚΑΣ ένα χρόνο πριν τη δημοσιοποίηση του βίντεο, την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τις συναντήσεις που είχαμε με τους μασκαράδες του Al Jazeera και ξεχάσθηκε δυστυχώς η επαγγελματικά και εθνικά εγκληματική, αμέλεια της ΜΟΚΑΣ».

«Γνώριζαν», συνέχισε, «ότι το βίντεο ήταν μονταρισμένο και ότι το αμοντάριστο έδειχνε ακριβώς τα αντίθετα. Το απέκρυψαν. Οι ιαχές του Κολοσσαίου έπνιξαν τις κραυγές της αλήθειας». «Αναζητούντο αποδιοπομπαίοι τράγοι προς εκτόνωση της γενικότερης κατακραυγής για τα χρυσά διαβατήρια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην ανάρτησή του κάνει ακόμη λόγο για «μαρτύριο» που βίωσε και λέει ότι «γονάτισε μια ολόκληρη υφήλιος πάνω μου για να με συνθλίψει».

«Λοιδορήθηκα, ταπεινώθηκα, διαπομπεύθηκα, εξευτελίστηκα, υβρίστηκα, διερευνήθηκα, διώχθηκα και καταδιώχθηκα. Το όνομά μου, συνώνυμο της διαφθοράς, της ανεντιμότητας, της ελαφρότητας. Γέμισε η ψυχή μου μώλωπες. Το κορμί ένα σακί, που έσταζε αίμα, ιδρώτα και δάκρυα. Δέχθηκα τα ανελέητα ραπίσματα του λαϊκισμού, από τα κάθε λογής αλαλάζοντα κύμβαλα που χρησιμοποιώντας ως πάλκο το πτώμα μου, πυορροούσαν και πωλούσαν ηθική. Έπιναν διψασμένα τα δάκρυά μου και χόρευαν ζεϊμπέκικο με τον πόνο μου. Από τα δάκρυα μου, γέμισε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουν άλλοι, όλοι, τις αμαρτίες τους. Τους συγχωρώ», αναφέρει μεταξύ άλλων.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,