Διευκολύνσεις στους εργαζόμενους να παραλαμβάνουν τα παιδιά από τα σχολεία αποφάσισε το Υπουργικό – Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι στην επόμενη περίοδο και με την επαναλειτουργία των δημοτικών και των γυμνασίων με φοίτηση, ένα από τα πρώτα αντικείμενα διδασκαλίας, εκτός βεβαίως από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες συμπεριφοράς, θα είναι η επιμόρφωση των παιδιών σε θέματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Σημείωσε, παράλληλα, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας έχει αποφασίσει όπως δοθούν στο δημόσιο τομέα διευκολύνσεις στους εργαζόμενους για να μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από σχολεία, ενόψει της ανάγκης που δημιουργείται με το διαφοροποιημένο ωράριο των σχολείων στην επόμενη περίοδο. «Ταυτόχρονα θα απευθύνουμε έκκληση και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν να τους παρέχονται διευκολύνσεις σχετικά με το διαφοροποιημένο ωράριο των σχολείων. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ηλεκτρονική τεχνολογία στο επιμορφωτικό πρόγραμμα που γίνεται από το παιδαγωγικό ινστιτούτο, έχουν τύχει επιμόρφωσης γύρω στους 3.000 εκπαιδευτικούς με περίπου τους μισούς να προέρχονται από τη Δημοτική Εκπαίδευση και οπωσδήποτε έχει γίνει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που έχουν σαν αντικείμενο την πληροφορική και λειτουργούν ήδη ως πυρήνες μέσα στα σχολεία», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Gepostet von Κυπριακή Κυβέρνηση – Cyprus Government am Dienstag, 19. Mai 2020


Ανέφερε, επίσης, ότι στην επόμενη περίοδο και με την επαναλειτουργία των δημοτικών και των γυμνασίων με φοίτηση , ένα από τα πρώτα αντικείμενα διδασκαλίας, εκτός βεβαίως από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες συμπεριφοράς θα είναι η επιμόρφωση των παιδιών σε θέματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας. «Θέλω επίσης να αναφέρω ότι έγινε χθες σεμινάριο μέσω τηλεδιάσκεψης από ειδικούς του Υπουργείου Υγείας στους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων που πρόκειται να υποδεχθούν τα παιδιά στο τέλος της εβδομάδας. Έγινε επιμόρφωση σχετικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα ισχύσει. Χθες επιμορφώθηκαν 180 Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και σήμερα θα γίνει η επιμόρφωση των υπόλοιπων», συμπλήρωσε.

Διαβάστε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τα Δημοτικά Σχολεία

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι από την Τετάρτη το ίδιο πρόγραμμα ενημέρωσης, επιμόρφωσης για το υγειονομικό πρωτόκολλο θα κάνουμε με πάντα μέσω των ειδικών των συμβούλων του Υπουργείου Υγείας και στους Συνδέσμους Γονέων, «ούτως ώστε να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα σχολεία στα οποία ήδη έχει αποσταλεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα πρέπει να επεξηγηθεί, να εμπεδωθεί από τις πρώτες μέρες μέσω των εκπαιδευτικών μας σε όλα τα παιδιά».«Επομένως, γίνεται η προεργασία για το πιο σημαντικό θέμα της επόμενης περιόδου, που είναι οι κανόνες συμπεριφοράς, οι υγειονομικοί κανονισμοί που θα πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια στα σχολεία και για το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο έχουμε προετοιμάσει σε συνεργασία και με την καθοδήγηση πάντα του Υπουργείου Υγείας», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email