Διάγγελμα Προέδρου για διαφθορά, ανακοινώνει ο Εκπρόσωπος και απαντά στο ΔΗΚΟ

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί με διάγγελμα του προς τον λαό και θα εξαγγείλει τη νέα πολιτική και τα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή δήλωσή του με την οποία απαντά στο ΔΗΚΟ. Στη δήλωσή του, ο κ. Κούσιος απαντά στο ΔΗΚΟ ότι με κανένα τρόπο δεν υποτιμούμε τα όποια φαινόμενα διαφθοράς παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ΚΕΠ, αλλά αυτά ακριβώς είναι το αντικείμενο διερεύνησης από την Ερευνητική Επιτροπή και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι με πλήρη διαφάνεια θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους και όπου προκύπτουν,

Στη γραπτή απάντησή του, ο ΚΕ αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει τις εμμονές του, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι όσα αφορούν το Επενδυτικό Πρόγραμμα βρίσκονται ενώπιον της ανεξάρτητης Ερευνητικής Επιτροπής που διερευνά όλες ανεξαίρετα τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και εγκριθεί στα πλαίσια του ΚΕΠ.

“Υπενθυμίζουμε ότι η Ερευνητική Επιτροπή, στην οποία έχουν δοθεί ευρύτατες αρμοδιότητες, συγκροτείται από τέσσερις διακεκριμένες προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους. Ο ελάχιστος σεβασμός προς την Ερευνητική Επιτροπή και το έργο της, καθώς και στα πορίσματα, στα οποία θα καταλήξει, απαιτεί την αποφυγή οποιωνδήποτε σχολίων ή ισχυρισμών”, αναφέρει.

Ο Εκπρόσωπος προσθέτει ότι ο σεβασμός θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος προς την ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή, αφού η λήψη καταθέσεων λαμβάνει χώρα, με πλήρη διαφάνεια σε ανοιχτές, δημόσιες συνεδρίες. “Συνεπώς, ο ισχυρισμός πως απαιτείται διαφάνεια καταρρίπτεται από το γεγονός αυτό. Σημειώνουμε πως μια τέτοια διαδικασία δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία”, προσθέτει.

Ο κ. Κούσιος σημειώνει ακόμη ότι έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως τον λαό μας τον απασχολούν τα άμεσα και υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της, και δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι εμμονές ούτε τα οποιαδήποτε κομματικά οφέλη επιχειρούν να αποκομίσουν κάποιες πολιτικές ηγεσίες.

“Την κοινή γνώμη δεν την απασχολεί ο λαϊκισμός, αλλά η συνδρομή όλων στην αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνία. Για αυτό και όσοι αδιαφορούν και αρνούνται να συνεργαστούν για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, θα τη βρουν αντιμέτωπη”, αναφέρει.

Ο ΚΕ σημειώνει ακόμη ότι δεν παραγνωρίζουμε την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς διαχρονικά στον τόπο μας, και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε, σε συνεργασία με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, τα όποια αναγκαία μέτρα για πάταξη της διαφθοράς.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,