Διαδικτυακό Φόρουμ “Η Εμπειρία Διακυβέρνησης για ένα Κοινό Μέλλον: Εορτασμός της 50ής επετείου των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Κύπρου”, 8 Ιουνίου 2021, 10:00 π.μ 🗓

Η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν το διαδικτυακό Φόρουμ με θέμα:

“Η Εμπειρία Διακυβέρνησης για ένα Κοινό Μέλλον: Εορτασμός της 50ής επετείου των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Κύπρου”.

Το Φόρουμ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την 8η Ιουνίου 2021, αποτελεί ένα από τα εμβληματικά γεγονότα που έχουν επιλεγεί για τους εορτασμούς της 50ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Κύπρου.

Στο διαδικτυακό Φόρουμ θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι μελετητές, σημαίνοντες πολιτικοί, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, καθώς και βασικοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου. Το Φόρουμ είναι ανοικτό για το κοινό.

Θα συμμετάσχουν επίσης υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και εξέχοντες μελετητές από την Κίνα, όπως μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας, Δρ. Gao Xiang, η Αν. Γενική Διευθύντρια του Γραφείου Δ. Ευρώπης της Κ.Ε του CPC, κα. Chen Huaifan, ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Dr. Ruan Zongze, η Αντιπρόεδρος του Chinese People’s Institute of Foreign Affairs, κα. Shi Ling.

Ομιλίες θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δρ. Αδάμου Αδάμου, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κυπριακή Δημοκρατία, κ. Liu Yantao και ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Πρέσβης Κορνήλιος Σ. Κορνηλίου.

Παράλληλα, στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν η πρώην Επίτροπος της ΕΕ, κα. Ανδρούλλα Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου, κ. Χριστόδουλος Αγγαστινιώτης, ο Πολιτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κυπριακή Δημοκρατία, κ. Wang Sheng, ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κυπριακή Δημοκρατία, κ. Li Yaohui, καθηγητές / καθηγήτριες και ερευνητές/ ερευνήτριες από την Κύπρο, την Κίνα και την Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, Καθηγητής Παντελής Σκλιάς και ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

Print Friendly, PDF & Email
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ετικέτες: , , ,