Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Κυπριακή Κάρτα Πτήση – Δείτε τις νομικές δηλώσεις που πρέπει να υπογράψετε πριν ταξιδέψετε για Κύπρο

Aπό τις 20 Ιουνίου 2020 όλοι οι επιβάτες που προτίθενται να ταξιδέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία υποχρεούνται, για σκοπούς επιβίβασης, να προσκομίσουν την Κυπριακή Κάρτα Πτήσης (CyprusFlightPass). 

Για να λάβει ένας επιβάτης (άνω των 18 ετών) το CyprusFlightPass θα πρέπει να:

 1. Δημιουργήσει λογαριασμό
 2. Εισάγει τα προσωπικά του/της στοιχεία
 3. Προσθέσει τα στοιχεία της πτήσης
 4. Κάνει νομικές δηλώσεις
 5. Να προσκομίσει σε ορισμένες περιπτώσεις αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό τεστ COVID-19
 6. Να συμπληρώσει τους ανήλικους ως συνοδευόμενους ταξιδιώτες

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο Εργαλείο Γρήγορου Ελέγχου.

Ως μέρος της αίτησης για το CyprusFlightPass θα ζητηθούν οι ακόλουθες πληροφορίες:

 • Λεπτομέρειες πτήσης
 • Λόγος ταξιδιού
 • Προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας
 • Τόπος Διαμονής στην Κύπρο
 • Στοιχεία επικοινωνίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Προκειμένου να λάβετε CyprusFlightPass, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τις ακόλουθες Νομικές Δηλώσεις: 

-Συγκατατίθεμαι να υποβληθώ σε πιθανό δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο COVID-19, εάν ζητηθεί, κατά την άφιξη μου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 -Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους κινδύνους, λόγω της νόσου Covid-19, που συνδέονται με την πτήση μου και την παραμονή μου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αναλαμβάνω και αποδέχομαι την πλήρη ευθύνη για τυχόν κινδύνους, απώλεια, βλάβη, ζημία περιουσίας ή προσωπικής βλάβης ή θανάτου, περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας μου κάτω των 18 (εάν υπάρχουν) και συμφωνώ να μην εγείρω αξίωση και να μη κινήσω διαδικασίες εναντίον οποιουδήποτε προσώπου και/ή της κάθε είδους επιχείρησης και/ή εξουσιοδοτημένων λειτουργών και/ή αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας από οποιαδήποτε απώλεια, ευθύνη, κόστος ή ζημιές που ενδέχεται να υποστώ ή να προκύψουν λόγω του ταξιδιού μου και της διαμονής μου στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως αποτέλεσμα του COVID-19 και/ή για οποιαδήποτε ταλαιπωρία θα υποστώ εγώ, περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας μου κάτω των 18 (εάν υπάρχουν) λόγω τυχόν προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου και της παραμονής μου στην Κυπριακή Δημοκρατία, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του COVID-19. Η παρούσα αποποίηση ευθύνης θα είναι δεσμευτική στους συνταξιδιώτες μου/ μέλη της οικογένειας μου (εάν υπάρχουν) κάτω των 18, τα μέλη της οικογένειάς μου και του/της συζύγου μου και τους κληρονόμους μου, εκπροσώπους και προσωπικούς αντιπροσώπους μου, εκτελεστές και διαδόχους.

 -Με την επιστροφή μου στη Χώρα μόνιμης διαμονής του ή στην Χώρα στην οποία θα επιστρέψω μετα την ολοκλήρωση του ταξιδιού μου στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα ενημερώσω τις Ιατρικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περίπτωση που έχω εκδηλώσει συμπτώματα COVID-19, εντός 14 ημερών μετά την αναχώρηση μου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 -Δεν έχω εκδηλώσει τα ακόλουθα συμπτώματα – όπως πυρετός, βήχας, πονόλαιμο, καταρροή, νέα δύσπνοια ή διάρροια, ναυτία, εμετούς, μυαλγίες, εντός των τελευταίων 14 ημερών ή δεν είχα άμεση επαφή με έναν επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα με COVID-19 ή δεν έχω επισκεφτεί και ή έχω χρειαστεί περίθαλψη σε εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης ή εγκατάσταση περιορισμού για τη θεραπεία ή την καραντίνα του COVID-19 επιβεβαιωμένων ή ύποπτων ατόμων εντός των τελευταίων 14 ημερών.

-Δεν έχω διαμείνει/ζήσει ή ταξιδέψει στο εξωτερικό εντός των τελευταίων 14 ημερών και/ ή δεν είμαι επιβάτες σε διεθνή πτήση που έχω ταξιδέψει προς / από χώρα (ες) Κατηγορίας Β ή Γ εντός των τελευταίων 14 ημερών σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των χωρών που ανακοινώνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Υποβάλλω αυτή την υπεύθυνη δήλωση ευσυνείδητα και δηλώνω, υπό ποινή ψευδορκίας σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι όλα τα γεγονότα και όλες οι πληροφορίες που έχω δώσει, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιδιωτών/μελών της οικογένειας μου κάτω των 18 είναι αληθείς.

Σε περιπτώσεις που η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη λόγω τεχνικών προβλημάτων ή προγραμματισμένης συντήρησης, οι ταξιδιώτες πρέπει να φέρουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία θα έχουν συμπληρώσει με το χέρι.

ΦΑΣΗ Β (από 20/06/20)
Προαπαιτούμενα
Έντυπο Εντοπισμού Επιβατών

Διαβάστε περισσότερα: https://www.cyprusflightpass.gov.cy

Δείτε επίσης: Εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σχετικά με τη νόσο COVID-19

Print Friendly, PDF & Email