Βάσει σχεδιασμών η απόφαση για «Μετροπόλιταν» και Υπουργείο Εργασίας, λέει το Μεταφορών

Σε διευκρινήσεις για την αγορά του κτιρίου «Μετροπόλιταν» από το κράτος, προέβη το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μετά από τις αναφορές του Γενικού Ελεγκτή ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού στις 27 Ιουνίου. Ο Γενικός Ελεγκτής είχε αναφέρει ότι στο κτίριο θα στεγαστεί το Υπουργείο Εργασίες και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρά το ότι είχε χαρακτηριστεί ως μη κατάλληλο για το Υπουργείο Μεταφορών.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι κατά τον χρόνο αξιολόγησης του εν λόγω κτιρίου, είχε αρχικά αποφασιστεί πως θα μεταφέρονταν σε αυτό οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για τη στέγαση των κρατικών υπηρεσιών, και λαμβάνοντας υπόψη πρώτιστα το κριτήριο της ασφάλειας και το επείγον της ανάγκης μεταστέγασης των Υπηρεσιών, καθώς και την τοποθεσία των κτιρίων για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, λόγω επικινδυνότητας που παρουσιάζει το υφιστάμενο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σημειώνεται ότι σχετική είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 10 Μαρτίου 2021.

Με βάση τα πιο πάνω, καταλήγει το Υπουργείο, προκύπτει ότι η απόφαση για αξιοποίηση του κτιρίου «Μετροπόλιταν» για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων λήφθηκε στη βάση κατάλληλων σχεδιασμών, με γνώμονα τον ορθότερο προγραμματισμό για τη στέγαση των κυβερνητικών Υπηρεσιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,