Δείτε την ατζέντα της Ολομέλειας της Βουλής – Νομοσχέδια και Κανονισμοί προς ψήφιση

H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Oλομέλειας της Βουλής για την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, στις 11.00 π.μ., έχει ως ακολούθως:

1. Ο περί Πώλησης Οινοπνευματωδών Ποτών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016. Πρόταση νόμου των κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και Μιχάλη Γιωργάλλα εκ μέρους της Αλληλεγγύης.

2. Ο περί Πώλησης Οινοπνευματωδών Ποτών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019. Πρόταση νόμου των κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και Μιχάλη Γιωργάλλα εκ μέρους της Αλληλεγγύης

3. Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020. Πρόταση νόμου του κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

4. Οι περί Σωματείων και Ιδρυμάτων (Έντυπα, Τέλη και Άλλες Ειδικές Διατάξεις) Κανονισμοί του 2020.

5. Ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017. Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών.

6. Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017. Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών.

7. Ο περί της Εκλογής των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017. Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών.

8. Ο περί Σχολικών Εφορειών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017. Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών.

9. Ο περί Εκλογής (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019. Πρόταση νόμου των κ. Ελένης Μαύρου και Αντρέα Φακοντή εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις.

10. Ο περί Eκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2020. Πρόταση νόμου της κ. Ελένης Μαύρου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις.

11. Ο περί Αρχείου Πληθυσμού (Τροποποιητικός) Νόμος του 2008. Πρόταση νόμου των κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, Γιώργου Κάρουλλα, Ονούφριου Κουλλά και Γεώργιου Γεωργίου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού.

12. Ο περί Αρχείου Πληθυσμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2020. Πρόταση νόμου του κ. Λίνου Παπαγιάννη εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

13. Ο περί Αρχείου Πληθυσμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2016. Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας.

14. Ο περί Διαχείρισης Περιουσίας Ανίκανων Προσώπων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018.

15. Ο περί Δικηγόρων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2020.

16. Ο περί Σύστασης Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμος του 2017. (

17. Οι περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Εισφορές) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2020.

18. Οι περί της Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων (Χρήση Υδατικών Έργων για Ναυταθλητισμό με Πλωτά Μέσα) Κανονισμοί του 2020.

19. Ο περί Εξυγίανσης Πιστωτικών Ιδρυμάτων και 5 Επενδυτικών Εταιρειών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019.

20. Ο περί της Διαδικασίας Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020. Πρόταση νόμου του κ. Ηλία Μυριάνθους εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

21. Ο περί Τμήματος Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020.

22. Ο περί Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού Νόμος (Αρ. 3) του 2020.

23. Σχέδιο ψηφίσματος της Βουλής της Αντιπροσώπων όσον αφορά αίτημα για τη διάνοιξη των διόδων στα Κόκκινα και στο Πυρόι. Κατατέθηκε από τον κ. Γιώργο Περδίκη εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Θα συζητηθούν επίσης:

1. «Το δημογραφικό πρόβλημα στην Κύπρο, οι επιπτώσεις του στην οικονομία και την κοινωνία και οι πολιτικές που μπορεί να επιφέρουν πληθυσμιακή αναζωογόνηση στην πατρίδα μας». Θέμα εγγραφέν με εισήγηση του κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου.

2. «Οι δεκαεπτά στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη του 2030 που έθεσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η εφαρμογή τους στην Κύπρο». Θέμα εγγραφέν με εισήγηση του κ. Γιώργου Περδίκη, βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,