Αρχίζει η έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου

Προκαταρκτική εξέταση για τις υποθέσεις των δύο μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου, διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Κώστας Σπυρόπουλος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Εισαγγελέας καλεί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα.

Ο κ. Μπιμπίλας καλείται από τον εισαγγελικό λειτουργό, τη Δευτέρα το πρωί, να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται και σχετίζονται με τον ήδη μηνυόμενο ηθοποιό -σκηνοθέτη. Παράλληλα, θα ζητηθεί από τον μάρτυρα να γνωστοποιήσει επίσημα, υπό την θεσμική ιδιότητα που κατέχει, όσες καταγγελίες έχουν παραληφθεί από το Σωματείο Ηθοποιών για πράξεις που παραμένουν ενεργές ποινικά, δηλαδή δεν έχουν παραγραφεί, προκειμένου να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Η Εισαγγελία Αθηνών ανοίγει, με αυτόν τον τρόπο, την έρευνα προς κάθε καταγγελλόμενο πρόσωπο από τον χώρο του θεάτρου για «ζωντανές πράξεις» εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας. Στόχος της Εισαγγελίας είναι κάθε καταγγελία να αξιολογείται με επί της ουσίας έρευνα και εφόσον προκύπτουν ικανά στοιχεία να σχηματίζεται δικογραφία για τέλεση αξιόποινης πράξης με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προσώπου που καταγγέλλεται.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,