Αρνήθηκε το Facebook να καταβάλει πρόστιμο για απαγορευμένο, από ρωσικά δικαστήρια, περιεχόμενο

Το Facebook δεν εκμεταλλεύτηκε την παράταση της προθεσμίας, που είχε ζητήσει από δικαστήριο της Μόσχας και δεν κατέβαλε πρόστιμο 26 εκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 310.000 ευρώ), το οποίο του είχε επιβληθεί για άρνηση αφαίρεσης δικαστικώς απαγορευμένου περιεχομένου.

Όπως δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου του διαμερίσματος Ταγκάνκα στη Μόσχα και μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το ειρηνοδικείο υπ` αριθμ. 422 είχε από τις 25 Μαΐου επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα στη Facebook Inc. για οκτώ αστικές παραβάσεις, τα οποία δεν καταβλήθηκαν εθελουσίως, επομένως “απεστάλησαν στην υπηρεσία των δικαστικών επιμελητών εντολές για την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ”.

Νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί ότι το Facebook είχε αιτηθεί και είχε λάβει αναβολή καταβολής του προστίμου έως τις 4 Οκτωβρίου από το ίδιο ειρηνοδικείο.

Από την αρχή της χρονιάς ρωσικά δικαστήρια έχουν επιβάλει στην Facebook Inc. πρόστιμα 49 εκατ. ρουβλίων (περίπου 590.000 ευρώ), όπως και σε σειρά άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για αναρτήσεις και άρνηση απόσυρσης δημοσιεύσεων, που έχουν απαγορευθεί από ρωσικά δικαστήρια βάσει διοικητικών πρωτοκόλλων της κρατικής υπηρεσίας ρύθμισης των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor.

Μεταξύ των αναρτήσεων είναι πολλές σχετιζόμενες με οργανώσεις, που έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητες ή απαγορευμένες στο ρωσικό έδαφος, ανάμεσά τους και συνδεόμενες με υποστηρικτές του Α.Ναβάλνι. Αλλες παραβάσεις αφορούν σε παρότρυνση ανηλίκων να συμμετάσχουν σε δημόσιες διαμαρτυρίες, που δεν έχουν νομίμως αδειοδοτηθεί από τις τοπικές δημοτικές Αρχές, είτε στη μη διαγραφή περιεχομένου σχετικού με υποκίνηση αυτοκτονιών, χρήση ναρκωτικών, παιδική πορνογραφία, καθώς και άρνηση τήρησης των αρχείων χρηστών, που είναι Ρώσοι πολίτες, σε ρωσικό έδαφος.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,