Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας που απονέμει η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, στην 46η Τακτική Συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 17 Μαΐου 2023, αποφάσισε ομόφωνα, με εισήγηση της Τάξης των Θετικών Επιστημών, να απονείμει το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας 2023 στον Κυριάκο Αθανασίου, διακεκριμένο Κύπριο Μηχανολόγο Μηχανικό με εξειδίκευση στη Βιοϊατρική Μηχανική.

Ο Κυριάκος Αθανασίου σπούδασε στο New York Institute of Technology (B.Sc.), και Columbia University, (M.Sc., Ph.M., και Ph.D.) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ). Δίδαξε στο University of Texas San Antonio, ΗΠΑ, Health Science Center και Mechanical Engineering, Department of Orthopaedics και Department of Bioengineering, στο Rice University, ΗΠΑ, ως Karl F. Hasselmann Professor of Bioengineering, στο University of California Davis ως Distinguished Professor of Biomedical Engineering, και στο University of California, Irvine, ΗΠΑ ως Distinguished Professor και Henry Samueli Chair in Engineering. Η έρευνά του αφορά σε διεπιστημονικά πεδία μεταξύ της μηχανικής, της ιατρικής, της χειρουργικής, της κτηνιατρικής χειρουργικής και των βιοιατρικών επιστημών.

Ο Καθηγητής Κυριάκος Αθανασίου είναι παγκοσμίου φήμης διαπρεπής επιστήμονας στον τομέα της Βιοϊατρικής Μηχανικής, με πολυάριθμα βραβεία και σημαντικές διακρίσεις για το πρωτοποριακό έργο του, κυρίως διότι βοήθησε στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας σε τρία διαφορετικά πεδία επιστημών, στη Μηχανική των Ιστών, στα Βιοϋλικά και στην Αναγεννητική Ιατρική.

Η τελετή απονομής του Αριστείου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί κατά την Πανηγυρική Συνεδρίαση της Ακαδημίας, σε χρόνο και τόπο που θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.

πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,