Ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου ορκίστηκε το πρωί της Παρασκευής σε ειδική τελετή που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Ιερωνύμου

Ακολούθως η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για να καταθέσει στέφανο και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα.

Στην αντιφώνησή της προς τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μετά την ορκωμοσία στη Βουλή, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «καλούμαστε σε προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού» τονίζοντας ότι είναι «υπαρκτός ο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους» και υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός που να φέρει διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. «Απαιτείται η απόλυτη συμμόρφωση στις οδηγίες και η πλήρης εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού» σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να διαφυλάξει τα σύνορά της «επιτελώντας το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους». Τέλος η κ. Σακελλαροπούλου, εξέφρασε την ελπίδα «η εκλογή της πρώτης γυναίκας στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία» ώστε οι γυναίκες «να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια επειδή απλώς γεννήθηκαν γυναίκες».

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι το 8ο πρόσωπο από τη μεταπολίτευση που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, διαδεχόμενη τους Μιχ. Στασινόπουλο (1974-1975), Κων. Τσάτσο (1975-1980), Κων. Καραμανλή (1980-1985 και 1990-1995), Χρ. Σαρτζετάκη (1985-1990), Κων. Στεφανόπουλο (1995-2005), Κάρ. Παπούλια (2005-2015) και τον Πρ. Παυλόπουλο (2015-2020). Είναι επίσης η τρίτη με θητεία στο δικαστικό σώμα, μετά τους Μιχ. Στασινόπουλο (εισηγητής στο Συμβούλιο της Επικρατείας) και τον Χρ. Σαρτζετάκη (Αρεοπαγίτης).

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email