Αναβλήθηκαν τα νομοθετήματα για επιθεωρητές εργασίας και για υπηρεσιακά οχήματα

Μετά από συζήτηση, η Ολομέλεια της Βουλής αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία (24 υπέρ, 16 εναντίον 1 αποχή) αίτημα της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου να αναβληθεί η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου με το οποίο προνοείται η σύσταση  και  λειτουργία Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ώστε να δοθεί περαιτέρω χρόνος διαβούλευσης και να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνημένο κείμενο νόμου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε αναβολή, αφού η Ολομέλεια δεν υποχρεούται να συζητήσει αίτημα για αναβολή, αν αυτό δεν προέρχεται από κοινοβουλευτικό. Ζητώντας την αναβολή, ο κ. Νεοφύτου είπε πως πιστώνει την Υπουργό ότι θα βρει το σωστό τρόπο ρύθμισης των επιθεωρήσεων όταν έχει επαρκή χρόνο. Παρατήρησε πως και να ψηφιζόταν ο νόμος η εφαρμογή θα ήταν σε 5 μήνες.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι για μια τριετία πάει και έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής κατά απαράδεκτο τρόπο. «Θα έπρεπε σήμερα η Βουλή να υπερψηφίσει ή καταψηφίσει», συνέχισε αναφέροντας ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.  Πρόσθεσε ότι στο κείμενο νόμου το οποίο κατατέθηκε υπάρχει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και εξέφρασε την ελπίδα το νομοσχέδιο να επιστρέψει στην Ολομέλεια της Βουλής το συντομότερο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι συμφωνεί με την αναβολή. Δεν μιλούμε για ανοικτού τέλους αναβολή αλλά για μερικές εβδομάδες ώστε να ετοιμαστεί ένα κείμενο νόμου με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας  είπε ότι το νομοσχέδιο επανήλθε μετά από 1 χρόνο, γεγονός που εκθέτει τη Βουλή. Πρόσθεσε πως δεν θα είχε ένσταση για 2 εβδομάδες αναβολή, αλλά ανέφερε η επ΄ αόριστον αναβολή δεν γίνεται αποδεκτή.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε ότι μια ανοιχτού τέλους αναβολή, κινδυνεύει να στείλει το θέμα στις ελληνικές καλένδες. Πρόσθεσε ότι οι 5 μήνες μεταβατικής περιόδου τέθηκαν μετά από απαίτηση των εργοδοτών. Είπε τέλος ότι ο νόμος είναι προς θωράκιση της εργατικής δικαιοσύνης και επιβάλλεται να ψηφιστεί το συντομότερο.

Αναβολή μετά από αίτημα του ΔΗΣΥ δόθηκε και στην τοποθέτηση της Ολομέλειας του νομοθετικού σώματος επί των κανονισμών που διαφοροποιούν για την αγορά, χρήση και αποξένωση των υπηρεσιακών οχημάτων του κρατικού τομέα.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης ανέφερε ότι η Επιτροπή Οικονομικών έχει ολοκληρώσει τη συζήτηση του κανονισμού και ότι το νομοθέτημα δεν θα πρέπει να επιστρέψει στην Επιτροπή.

Στην τοποθέτηση του κ Βότση αντέδρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, που ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Επιτροπής δεν μπορεί να προκαθορίσει την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι το ΑΚΕΛ είτε αναβληθεί, είτε όχι το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι το Κίνημα καταψηφίζει οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,