Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Δικαιοσύνης και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα. Στέφη Δράκου είχε συνάντηση χθες, με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων  κα  Ylva Johansson. Στη συνάντηση η Υπουργός παρουσίασε τους στόχους και το όραμα του Υπουργείου και ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η ψήφιση των νομοσχεδίων για  τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, και του νομικού πλαισίου κατά της διαφθοράς. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν στην εμπορία προσώπων, στο κυβερνοέγκλημα, στη βία κατά των γυναικών και  στη δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά.

Η Επίτροπος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα  θέματα που αφορούν στην αστυνομική συνεργασία, στο ρόλο της EUROPOL, στα συστήματα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών μελών για θέματα αστυνομικής και δικαστικής φύσεως, καθώς και στα θέματα που αφορούν φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα  και  η Επίτροπος ευχαρίστησε την κα Υπουργό για την ενημέρωση και τις ενέργειες που προωθούνται και ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου.

Η κα Υπουργός από πλευράς της ευχαρίστησε την Επίτροπο για τη στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των κρατών μελών με τους θεσμούς της Ε.Ε.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,