Ανακοίνωση του ΠΔΣ για τον θάνατο του Λουκή Παπαφιλίππου 🗓

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του δικηγόρου Λουκή Παπαφιλίππου και απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Λουκής Παπαφιλίππου γεννήθηκε στην Ποταμιά το 1937. Ήταν νυμφευμένος με την Ηρώ Χατζημάρκου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Λέανδρο, την Αντιγόνη και την Έλενα, και ευτύχησε να αποκτήσει έξι εγγόνια.

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε μέρος στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 ως μέλος της ΕΟΚΑ. Συνελήφθη για τη δράση του από τους Άγγλους και κλείστηκε για δύο χρόνια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κοκκινοτριμιθιάς.

Το 1963 ίδρυσε το Δικηγορικό Γραφείο Λουκής Παπαφιλίππου όπου και εξασκούσε την μάχιμη δικηγορία μέχρι το 2019. Το 1993 ίδρυσε τον Τηλεοπτικό Σταθμό Αντέννα στην Κύπρο και εκ τότε ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας από το 1982 μέχρι και το 1988 και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) από το 1988 μέχρι και το 1994. Διετέλεσε μέχρι πρόσφατα Γενικός Πρόξενος της Πολωνίας στην Κύπρο.

Επιχορήγησε την ίδρυση της έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας της Πολωνίας και το 2006, σε αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς του, το πανεπιστήμιο δημιούργησε την έδρα The Loukis Papaphilippou Seat of Advancement of Modern Greek.

Ήταν Πρόεδρος του Ιδρύματος Παπασταύρου Παπαγαθαγγέλου του στρατολόγου της ΕΟΚΑ το οποίο ίδρυμα εκτελεί κοινωφελές έργο για παιδιά απόρων οικογενειών.

Ο Λουκής Παπαφιλίππου είχε δεχθεί πληθώρα βραβείων και τιμήθηκε ποικιλοτρόπως για την προσφορά του. Του αποδόθηκε το βραβείο του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ιταλικής κυβέρνησης.
Επίσης, έχει παρασημοφορηθεί με τον Ιπποτικό Σταυρό του Διοικητή του Τάγματος Aξιών και τον Αξιωματικό Σταυρό του Τάγματος Αξιών του Προέδρου της Δημοκρατίας της Πολωνίας.
 

Υπήρξε λάτρης των γραμμάτων και των τεχνών και είχε εκδώσει αρκετές νομικές μελέτες καθώς επίσης και εννέα βιβλία με ποιητικές του συλλογές.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21.12.2021 και ώρα 12:00 μμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Η ταφή θα γίνει στην εκκλησία Τιμίου Σταυρού στην Ποταμιά.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια.

Print Friendly, PDF & Email
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , ,