Ανακοίνωση Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σχετικά με τον Σενέρ Λεβέντ

Ο Παγκύπριος Δικηγορικό Σύλλογος (ΠΔΣ) παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με την ποινική διαδικασία στα κατεχόμενα εναντίον του Σενέρ Λεβέντ.

Φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τρεις ποινικές κατηγορίες από το 21ο Πρωτοδικείο στην Άγκυρα σχετικά με δημοσιεύματα του, που ασκούν κριτική στον κ Ερτογάν.

Ο ΠΔΣ τάσσεται υπέρ της ελευθερίας του λόγου όπως προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικά το Άρθρο 10 και η οποία εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Κύπρο.

Μάλιστα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΔΣ είναι στην διάθεση του κ Λεβέντ και των δικηγόρων του για παροχή συμβουλών και εμπειρογνωμοσύνης για την υπεράσπιση του έτσι ώστε να αποφευχθεί η τυχόν μεταφορά του στην Τουρκία.

Με αυτή την ευκαιρία ο ΠΔΣ συγχαίρει τον Κύπριο Ευρωβουλευτή για την γραπτή ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μέτρα προστασίας του Σενέρ Λεβέντ στον οποίο έχει δοθεί το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, καλεί τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την παροχή προστασίας στον Κύπριο αυτό Πολίτη, από τις αυθαιρεσίες και καταπίεση που εξασκεί η Τουρκική Κυβέρνηση.

Ανακοίνωση Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,