Απογοήτευση Εταιρείας Προστασίας ζώων για τη νομοθεσία που δεν εφαρμόζεται

Η Εταιρεία Προστασίας των ζώων σχολιάζει τις τροποιήσεις στον νόμο για έλεγχο και προστασία των ζώων.

Η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των ζώων με ανακοίνωση της, χαιρετίζει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο 3ο Παγκύπριο Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα, οι οποίες φανερώνουν καλή πρόθεση για προστασία και ευημερία των ζώων.

Υποστηρίζει πως υπάρχουν ήδη νόμοι για έλεγχο και προστασία των ζώων από το 1994, ωστόσο ότι τα ζώα παραμένουν αβοήθητα και απροστάτευτα, καθώς, όπως αναφέρει, οι αρμόδιες υπηρεσίες απέτυχαν να τους εφαρμόσουν.

Αναφέρεται σε χρονοβόρες διαδικασίες διερεύνησης μιας κακοποίησης και υποστηρίζει πως από τη στιγμή που εντοπίζεται η όποια παραβίαση πρόνοιας στο νόμο, ο κάτοχος του ζώου πρέπει να τιμωρείται με ένα εξώδικο πρόστιμο.

Δείτε επίσης το χαιρετισμό της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου στο 3ο Παγκύπριο Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο για την προστασία και την ευημερία των ζώων, ο οποίος βρίσκεται στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής προς συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν της αφήνει δυστυχώς περιθώρια αισιοδοξίας.

Η εταιρεία αναφέρεται επίσης στην απαγόρευση της κράτησης σκύλων και γάτων σε βεράντες και μπαλκόνια έστω και αν ο χώρος είναι π.χ. δέκα τετραγωνικά ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε κλούβες που ο χώρος τους είναι τόσο μικρός που δεν επιτρέπει στο σκύλο να κινηθεί, εκφράζοντας την άποψη πως πρέπει να υπάρχουν διαστάσεις του χώρου για να συμπεριλαμβάνεται ο όποιος χώρος.

«Βεβαίως, όσο δεσμευτικός και επιτυχημένος είναι ένας νόμος, αν δεν υπάρχει η καλή θέληση από μέρους των Αρμοδίων Υπηρεσιών του κράτους για την εφαρμογή του, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κρυμμένος στα συρτάρια τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email