Τρόπος λειτουργίας χώρων εξυπηρέτησης του κοινού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ισχύει η αναλογία εως ένα άτομο ανά 8 τ.μ. σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού και απόσταση τουλάχιστον 2 μ. σε όλους τους χώρους εργασίας.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Ενόψει της επαναλειτουργίας επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και του κατασκευαστικού τομέα από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η αναλογία έως ένα άτομο ανά 8 τ.μ. θα πρέπει να τηρείται απαραίτητα σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, όπως είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα Ταχυδρομεία, οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών (couriers), σημεία πληρωμής λογαριασμών Οργανισμών (π.χ. ΑΗΚ, CYTA, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κτλ), τράπεζες, καταστήματα ένδυσης/υπόδησης, κοκ.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως το πιο πάνω μέτρο ισχύει μόνο για τους χώρους εξυπηρέτησης κοινού και όχι για χώρους εργασίας όπως γραφεία σε οργανισμούς (π.χ. ΑΗΚ, CYTA, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τμήματα Δημόσιας Υπηρεσίας, τράπεζες, κοκ), ή σε ιδιωτικές εταιρείες (π.χ. δικηγορικά γραφεία, λογιστικά γραφεία, κ.ά).

Τονίζεται, επίσης, ότι σε όλους τους χώρους εργασίας πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ όλων των ατόμων, καθώς και να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα ασφάλειας και ατομικής προστασίας, που αναγράφονται στο έντυπο «Οδηγίες για αντιμετώπιση για τα θέματα κορωνoϊού (SARS-CoV-2) σε χώρους εργασίας».

Print Friendly, PDF & Email