Ανακοίνωση του ΠΔΣ για δημοσιεύματα και δημόσιες αναφορές περί συμμετοχής δικηγόρων σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών

Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμμετοχή δικηγόρων σε κυκλώματα, τα οποία εκμεταλλεύονται άτυπους μετανάστες και αιτητές ασύλου, ο ΠΔΣ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Τέτοιες δημόσιες αναφορές, δημοσιεύσεις και/ή κατηγορίες θα πρέπει να συνοδεύονται υπεύθυνα και με τις σχετικές καταγγελίες στα αρμόδια όργανα. Διαφορετικά κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως γενικόλογες ατεκμηρίωτες τοποθετήσεις που απλώς δημιουργούν εντυπώσεις στην κοινή γνώμη με όλους τους συνεπαγόμενους κινδύνους.

Αρμόδιο όργανο του ΠΔΣ είναι το Πειθαρχικό Συμβούλιο στο οποίο θα πρέπει να κατατίθενται τα στοιχεία σε περίπτωση που διαπιστωθεί έκνομη ενέργεια οποιουδήποτε μέλους του, ούτως ώστε να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το Συμβούλιο του ΠΔΣ έχει εμπράκτως επιδείξει τη δέσμευσή του για επαυξημένη εποπτεία και έλεγχο σε όσα μέλη του προβαίνουν σε πειθαρχικά αδικήματα, κατέχοντας τη θεσμική ευθύνη για προστασία της υπόληψης της νομικής κοινότητας του τόπου που απαριθμεί πέραν των 4,200 μελών.

Παγκύπριος Δικηγορικ΄ός Σύλλογος

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,