Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος αποχαιρετά τον Αλέκο Μαρκίδη που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι

Δείτε την ανακοίνωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου:

Ο Αλέκος Μαρκίδης υπηρέτησε την δικαιοσύνη για σχεδόν πενήντα χρόνια και διακρίθηκε για τις νομικές του γνώσεις, το ήθος του και την αγάπη προς την πατρίδα.Πρόσφερε τεράστια υπηρεσία στην διαμόρφωση της Κυπριακής Νομολογίας, συμμετείχε σε αποφάσεις που αποτελούν σταθμό στην εξέλιξη του δικαίου και το κυριότερο καταξιώθηκε σαν ένας από τους κορυφαίους Νομικούς της πατρίδας μας.

Σαν εξεταστής του Νομικού Συμβουλίου μετάδοσε τις γνώσεις του στους ασκούμενους δικηγόρους στο Συνταγματικό Δίκαιο και την Πολιτική Δικονομία για πολλά χρόνια.

Προέδρευε του Συμβουλίου της Νομικής Πληροφορικής Cylaw, από την σύσταση του και βοήθησε στην καθιέρωση του.Ήταν πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει σε ότι του ζητούσε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος είτε με γνωματεύσεις είτε με διαλέξεις.

Τον ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερε. Στην σύζυγό του την συνάδελφο κα Ερμιόνη Μαρκίδου δίδουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, ευχόμενοι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία του η μνήμη.

Δώρος Ιωαννίδης