Δήμος Λευκωσίας: H απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το Τοπικό Σχέδιο του Δήμου Λευκωσίας δεν επηρεάζει το Σχέδιο για το κέντρο

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση στην αναθεωρητική έφεση 34/14 Κυπριακή Δημοκρατία μέσω Υπουργικού Συμβουλίου v. Φλωρεντιάδης Κατασκευαί ΛΤΔ κ.α, η οποία αφορά το Τοπικό Σχέδιο του Δήμου Λευκωσίας.

Το Δικαστήριο απέρριψε την έφεση κρίνοντας ότι η ακυρωτική απόφαση είναι δεσμευτική έναντι πάντων περιλαμβανομένων και των εφεσίβλητων στην παρούσα έφεση, εφόσον πρόκειτο για την ίδια πράξη. “Η απόσυρση συνεπώς της έφεσης εναντίον όλων των υπολοίπων εφεσιβλήτων κατέστησε την ακύρωση του Τοπικού Σχεδίου τελεσίδικη ώστε να μην είναι δυνατό εκ των υστέρων, με την εκδίκαση της παρούσας έφεσης, να αναθεωρηθεί εμμέσως η ίδια η πράξη η οποία έτυχε ακυρώσεως”, αναφέρει συγκεκριμένα.

Διαβάστε το ιστορικό της υπόθεσης και την απόφαση του Δικαστηρίου εδώ

Αναφορικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας ο Δήμος Λευκωσίας, μέσω ανακοίνωσης, ενημερώνει ότι το θέμα αφορά πρώτιστα το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως κι αναμένει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον βαθμό που αυτή η εξέλιξη επηρεάζει κάποιες περιοχές του Δήμου .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η περιοχή του Κέντρου της Λευκωσίας, όπως αυτή οριοθετείται στο Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας δεν επηρεάζεται από τη συγκεκριμένη απόφαση”, αναφέρει στην ανακοίνωση. Προσθέτει επίσης, ότι πρώτος ο Δήμος Λευκωσίας ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες έχει προχωρήσει στην ετοιμασία, έγκριση και δημοσίευση του Σχεδίου Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας. Στο Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας καθορίζεται το όραμα και η Στρατηγική για το Κέντρο της πρωτεύουσας που αποτελούν το καθοδηγητικό πλαίσιο για όλες τις ενέργειες του Δήμου και των εταίρων του από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής αυτής. “Κυρίως όμως αποτελεί το πλαίσιο για την Πολεοδομική Επιτροπή και την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου που ασκούν πολεοδομικό έλεγχο και καθορίζει τις αρχές για την άσκηση του αισθητικού ελέγχου. Είναι το πλέον χρήσιμο έγγραφο για του ιδιώτες μελετητές αναπτύξεων έργων και για τους επενδυτές”, συμπληρώνει.

Δείτε το Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας (εγκριμένο 2017) εδώ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,