Αλλαγές στον περιορισμό Κυπρίων φοιτητών που επιστρέφουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους φοιτητές που επανακάμπτουν στην Ελλάδα για συνέχεια των πανεπιστημιακών υποχρεώσεών τους μειώνεται σε πέντε μόνο ημέρες. Το ΥΠΠΑΝ απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς την Ελληνική Κυβέρνηση για τις διευκολύνσεις που παρέχονται σε Κύπριους φοιτητές.

Διαβάστε την επιστολή:

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε χθες το βράδυ από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Βασίλειου Διγαλάκη ελήφθη χτες απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19 σχετικά με τη διευκόλυνση της συμμετοχής των Κυπρίων φοιτητών σε κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις, όπως και εξετάσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους φοιτητές που επανακάμπτουν στην Ελλάδα για συνέχεια των πανεπιστημιακών υποχρεώσεών τους μειώνεται σε πέντε μόνο ημέρες. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται πρόνοια προκειμένου «τα πανεπιστήμια να λάβουν κάθε πρόσφορο αναγκαίο μέσο προκειμένου να αναπληρωθούν κλινικές ή/και εργαστηριακές ασκήσεις για φοιτητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της υποχρεωτικής παραμονής σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Με αυτό τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά σε εκκλήσεις που έγιναν από την Κυπριακή Κυβέρνηση και διευκολύνει σημαντικά τους Κυπρίους φοιτητές, διασφαλίζοντας ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πανεπιστημιακές υποχρεώσεις τους.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στις αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19, όπως βεβαίως και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ευχαριστούμε ακόμη τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, για τη συνεργασία που είχαμε και τις προσπάθειες που κατέβαλε σε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,