«Κράτος Δικαίου»: Αίτημα για διενέργεια εκλογών του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σε κάθε επαρχία ξεχωριστά – Δείτε την επιστολή

Η Δεξαμενή Νομικής Σκέψης «Κράτος Δικαίου», απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, επιστολή προς τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Δώρο Ιωαννίδη και προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Συλλούρη, μέσω της οποίας απαιτεί την άμεση τροποποίηση του περί Δικηγόρων Νόμου, Κεφάλαιο 2, προκειμένου να μπορούν οι δικηγόροι να ψηφίζουν υποψήφιους για το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, από τις επαρχίες τους.

Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Η Δεξαμενή Νομικής Σκέψης “Κράτος Δικαίου”, με την παρούσα επιστολή, απαιτεί την άμεση τροποποίησητου άρθρου 21 του περί Δικηγόρων Νόμου, Κεφ. 2, προκειμένου να δύνανται οι δικηγόροι να ψηφίζουν τους εκπροσώπους τους, δηλαδή τον πρόεδρο και τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, από τις επαρχίες τους.

Η τωρινή κατάσταση πραγμάτων δημιουργεί δυσμενή διάκριση εις βάρος υποψηφίων από πόλεις εκτός της Λευκωσίας και μειώνει ουσιωδώς τη συμμετοχή των δικηγόρων στις εκλογές, με αποτέλεσμα, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος να εκλέγεται από ελάχιστους.

Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στην εν λόγω τροποποίηση, ετοιμάζοντας και το σχετικό λεκτικό του εν λόγω άρθρου, αν χρειαστεί.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,

Δεξαμενή Νομικής Σκέψης

“ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ”

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,