Ο δικηγόρος Άγις Γεωργιάδης ο πρώτος Κύπριος – μέλος του London Court of International Arbitration

Ο Άγις Γεωργιάδης, μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και  δικηγόρος ασχολούμενος με τη διαιτησία και την εναλλακτική επίλυση διαφορών, ορίσθηκε ως μέλος του Δικαστηρίου του London Court of International Arbitration (LCIA Court), το οποίο και αποτελεί ένα από τα κορυφαία forum διαιτητικής επίλυσης διεθνών διαφορών σε παγκόσμια κλίμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι ο πρώτος Κύπριος που αναλαμβάνει το εν λόγω αξίωμα.

Το London Court of International Arbitration αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και διεθνώς καταξιωμένα κέντρα διαιτησίας. Ιδρυθέν μεταξύ των ετών 1891-1892, έχει συμπληρώσει άνω των εκατόν είκοσι ετών αδιάλειπτης λειτουργίας. Το εν λόγω Δικαστήριο σύγκειται εκ τριάντα πέντε μελών από διάφορες χώρες, και επιλαμβάνεται διαφορών μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων παγκοσμίως, όντας το κατεξοχήν κέντρο επίλυσης διεθνών διαφορών.

Η εισδοχή του κ. Γεωργιάδη στις τάξεις των μελών του LCIA Court περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η οποία και εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον κ. Γεωργιάδη.

Ο Άγις Γεωργιάδης έλαβε πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο του Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου (2003), αποκτώντας το 2004 τον τίτλο του barrister (Lincoln’s Inn). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο από το London School of Economics (2005), ενώ διαθέτει Δίπλωμα Ειδίκευσης (με διάκριση) στη Διεθνή Διαμεσολάβηση και τη Διεθνή Διαιτησία επί κατασκευαστικών διαφορών από το Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (2010). Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2006 και εταίρος στη δικηγορική εταιρία Christos Georgiades & Associates LLC. Ως μέλος ΣΕΠ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διδάσκει Δίκαιο της Απόδειξης.

Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση του LCIA

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Διαβάστε τα βιογραφικά στοιχεία του κ. Γεωργιάδη

Aνακοίνωση Τύπου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,