Αφγανιστάν: Κοινή δήλωση για την κατάσταση των γυναικών και των κοριτσιών

Τη δήλωση αυτή έχουν συνυπογράψει η Αλβανία, η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός, το Ελ Σαλβαδόρ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ονδούρα, η Γουατεμάλα, η Βόρεια Μακεδονία, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία, η Παραγουάη, η Σενεγάλη, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ανησυχούμε βαθιά για τις γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν, τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, την εργασία και την ελεύθερη κυκλοφορία. Καλούμε όσους βρίσκονται σε θέσεις ισχύος και εξουσίας σε ολόκληρο το Αφγανιστάν να εγγυηθούν την προστασία τους.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν, όπως όλος ο αφγανικός λαός, αξίζουν να ζουν σε συνθήκες ασφάλειας, προστασίας και αξιοπρέπειας. Θα πρέπει να αποτρέπεται κάθε μορφή διάκρισης και κακοποίησης. Εμείς, ως μέλη της διεθνούς κοινότητας, δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να τις βοηθήσουμε με ανθρωπιστική βοήθεια και στήριξη, ώστε να ακούγεται η φωνή τους.

Θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς πώς θα διασφαλίζονται από οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής των γυναικών και των κοριτσιών στο Αφγανιστάν την τελευταία εικοσαετία.

Πηγή: Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,