Αδήριτη ανάγκη η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, λέει ο Α. Ιωσήφ για έκθεση Κομισιόν

Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης αποτελεί αδήριτη ανάγκη, τονίζει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου.

«Έγιναν βήματα προόδου, τα οποία σημειώνονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης αποτελεί αδήριτη ανάγκη» αναφέρει ο κ. Ιωσήφ, υπενθυμίζοντας ότι η  μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από το 2019 κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδια, τα οποία έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.

«Στόχος», τονίζει, «είναι η ολοκλήρωση της η οποία πέραν από τα άλλα οφέλη που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών,  αποτελεί και προϋπόθεση για την εκταμίευση πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Ο κ. Ιωσήφ προσθέτει ακόμη ότι στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνεται ότι η Κύπρος εξακολουθεί να βελτιώνει το νομοθετικό της πλαίσιο όσον αφορά τα θέματα διαφθοράς και υπενθυμίζει πως εκπονήθηκε Εθνική Στρατηγική για πάταξη της Διαφθοράς, στη βάση της οποίας εδράζεται το οριζόντιο Σχέδιο Διαφάνεια – Λογοδοσία – Κράτος Δικαίου, που περιλαμβάνει 58 δράσεις.

Καταλήγοντας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου σημειώνει πως «η Κυβέρνηση επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της απονομής της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου».

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,