5η Διάλεξη “Νικόλαος Ι. Σαρίπολος: Η σημασία του έργου και της προσωπικότητας του στη σύγχρονη εποχή”

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρνακας, με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18:00 την 5η Διάλεξη εις Μνήμην Νικολάου Ι. Σαριπόλου (The Saripolos Lecture). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Νικολαΐδειο Μέγαρο στη Λάρνακα.

Πρόκειται για διοργάνωση η οποία συνιστά πλέον θεσμό για την ακαδημαϊκή ζωή του τόπου, μέσα από υψηλού επιπέδου επιστημονικές εισηγήσεις που θέτουν τον ουσιώδη τόνο της ερευνητικής δράσης σε ορισμένα πεδία του δημοσίου δικαίου.

Την κεντρική εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Νικόλαος Ι Σαρίπολος: Η σημασία του έργου και της προσωπικότητας του στη σύγχρονη εποχή».

Θα επακολουθήσει συζήτηση με συντονίστρια τη Γιολάντα Ζαχαρίου, Δικηγόρο, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας και με παρέμβαση της Στέλλας Μαλά, Διδάκτορος Νομικής-Δικηγόρου, Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Λάρνακας, κος Ανδρέας Βύρας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας, κος Δημήτρης Καλλένος και o Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης.

Η επιστημονική εκδήλωση αποτελεί μέρος της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Δικηγόρων και μετρά για 2 πιστοποιημένες μονάδες.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,