Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου

Ένα άκρως ενδιαφέρον, διήμερο επιστημονικό συνέδριο διοργανώνεται αυτή την Παρασκευή και Σάββατο (8 και 9 Νοεμβρίου), με θέμα «60 χρόνια από την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Μια αποτίμηση».

Πρόκειται για το πρώτο επιστημονικό συνέδριο που συνδιοργανώνεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας που εγκαινίασαν οι δύο οργανισμοί, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δώδεκα εισηγητές, πανεπιστημιακοί και καταξιωμένοι, αλλά και νεότεροι ερευνητές, από την Κύπρο και την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν σε μία Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης και τρεις Συνεδρίες τις εργασίες και τα ευρήματά τους για τις Συμφωνίες με τις οποίες ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, το τοπικό και διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο υπεγράφησαν, τις παγίδες και τους κινδύνους που έκρυβαν, καθώς και την ελπίδα και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν και τις προοπτικές που δημιούργησαν.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και θα αρχίσει την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, στις 5.30 μ.μ. με την Τελετή Έναρξης και τη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης και θα συνεχιστεί το Σάββατο, στις 9 π.μ., με τις τρεις διαδοχικές Συνεδρίες (α) για το ιστορικό και διεθνές πλαίσιο, (β) τις συνταγματικές και διεθνείς πτυχές και (γ) την πρόσληψη των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Οι εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στη 1 μ.μ.

  • Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 22445544.
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης του Συνεδρίου.

Δείτε το πρόγραμμα

Print Friendly, PDF & Email