Η ΕΔΥ απάλλαξε τη Γενική Λογίστρια από πειθαρχικές κατηγορίες που της είχαν προσαφθεί

H Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, αθώωσε και απάλλαξε πλήρως τη Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου από διάφορες πειθαρχικές κατηγορίες που της είχαν προσαφθεί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, που εξέδωσε το γραφείο της Γενικής Λογίστριας, μετά από εξέταση της υπόθεσης και της εκτενέστατης μαρτυρίας που παρουσιάστηκε ενώπιον της, η ΕΔΥ αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη όλων των κατηγοριών εναντίον της κ. Γεωργίου και την απαλλαγή και αθώωσή της.

Οι εν λόγω πειθαρχικές κατηγορίες αφορούσαν συμβάν που έλαβε χώρα στις 12.9.2017 και που συνεπαγόταν κατ’ ισχυρισμό παράβαση των καθηκόντων και υποχρεώσεών της. Η μακροσκελής απόφαση ελήφθη μετά από μακρά διαδικασία.

Η κ. Γεωργίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασε την απόλυτή της ικανοποίηση για την αθωωτική απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία πέραν από την προσωπική δικαίωση συνιστά θωράκιση σημαντικών θεσμών στο τόπο μας και είναι εξαιρετικής σημασίας για τη λειτουργία του θεσμικού ρόλου του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή της να συνεχίσει να πράττει το καθήκον της στο ακέραιο με σκοπό την εξυπηρέτηση τόσο του θεσμού του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας όσο και του Κράτους γενικότερα.

Τη Γενική Λογίστρια και Ρέα Γεωργίου εκπροσώπησαν ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας οι δικηγόροι Πόλυς Πολυβίου και Μαρία Αντωνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,