Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ Ίχνη στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς

Μία από τις σημαντικότερες προβολές του ντοκιμαντέρ Ίχνη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς, το οποίο έλαβε μέρος στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, από 27 έως 30 Αυγούστου.

Tα Ίχνη του Advanced Media Institute παρουσιάστηκαν στη νεολαία του Απόδημου Κυπριακού Ελληνισμού, έπειτα από πρόσκληση του Επιτρόπου Προεδρίας, κ. Φώτη Φωτίου .

Μετά την προβολή, το κοινό εξέφρασε,την επιθυμία για προβολή του ντοκιμαντέρ σε ευρύτερο επίπεδο ούτως ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση περί διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αγνοουμένων, θέματα τα οποία το ντοκιμαντέρ εξετάζει και επαναφέρει στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ αφορά τη διερεύνηση του ζητήματος των αγνοουμένων ως ένα ζήτημα που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Κυπριακή Δημοκρατία από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου, της έννομης τάξης και του ανθρώπινου κόστους. Μέσα από μαρτυρίες, αναδεικνύονται οι ευθύνες των κυπριακών πολιτικών ηγεσιών και του διεθνούς παράγοντα.

Για το θέμα μιλούν στο ντοκιμαντέρ οι εξής: Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, Δικηγόρος, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Χρήστος Αλεξάνδρου, Ιστορικός, Μαρία Καρεφυλλίδου, Αδελφή Αγνοουμένου, Κώστας Κατσαρός, Νομικός Σύμβουλος Αρχιεπισκοπής, Σενέρ Λεβέντ, Τουρκοκύπριος Δημοσιογράφος, Αλφρέντ Μωρίς Ντε Ζάγιας, Ανεξάρτητος Ερευνητής του ΟΗΕ, Ανδρέας Παράσχος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Εφημερίδας “Η Καθημερινή” (Κύπρου), Πηλείδου Δέσπω, Έφορος Αρχαιοτήτων, Διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκωσίας, Κυριάκος Κολοβός, υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικής Επικοινωνίας.

Στην ομάδα παραγωγής συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Άρης Χατζηστεφάνου (σενάριο), ο Θάνος Τσάντας (σκηνοθεσία/ φωτογραφία), η Σοφία Ιορδανίδου (Έρευνα και Επιμέλεια Παραγωγής ) και ο Λεωνίδας Βατικιώτης (Τεκμηρίωση και Επιστημονική Επιμέλεια).

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,