Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας, έτσι ώστε να ρυθμιστεί η άρση του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της Αστυνομίας για σκοπούς διερεύνησης των σοβαρών ποινικών αδικημάτων.

Σημειώνεται πως το τροποποιητικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει και εκσυγχρονιστικές πρόνοιες που αφορούν τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, για σκοπούς εφαρμογής του τεχνικού μέρους των παρακολουθήσεων από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και πρόνοιες για τις υποχρεώσεις των παροχέων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σε σχέση με τη συνδρομή που παρέχουν στις αρμόδιες αρχές για την εκτέλεση των διαταγμάτων παρακολούθησης.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία τις σχετικές τροπολογίες, που έχει καταθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο Δεκέμβριο, σχετικά με τη διαφοροποίηση κάποιων ερμηνευτικών διατάξεων του νόμου. Ωστόσο, υπάρχουν κόμματα που διαφωνούν στην ολότητα του νομοσχεδίου, όχι μόνο για τις παρούσες διατάξεις, που έχουν συζητηθεί σήμερα ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας στις 17 Ιανουαρίου για ψήφιση, είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Γιώργος Γεωργίου και  εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε αυτή την ημερομηνία το νομοσχέδιο αυτό θα πάρει το δρόμο για να γίνει νόμος.

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,