Σειρά Webinars «Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης»: Κανονιστική Ενσωμάτωση του Στρατηγικού Management στη Δημόσια Διοίκηση 🗓

Νεότερη ενημέρωση:

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ WEBINAR

“Λυπούμαστε πολύ, αλλά λόγοι ανωτέρας βίας επιβάλλουν την αναβολή του προγραμματισμένου για τις 18.00 σημερινού webinar αναφορικά με το στρατηγικό management. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του εν λόγω σεμιναρίου. Απολογούμεθα για την όποια αναστάτωση”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Νομική Σχολή του UNIC.

————————————————————————————————————————————-

Στη σύγχρονη θεωρία της Δημόσιας Διοίκησης ισχύει ως γενική παραδοχή ότι το σημερινό κράτος, στην πιο ανεπτυγμένη του μορφή, αυτή του δημοκρατικού και κοινωνικού κράτους δικαίου, αν και δε βιώνει την αρχή του τέλους του, διέρχεται μία φάση έντονων δομικών και λειτουργικών αλλαγών. Η εμφάνιση του ιού COVID-19 και η κήρυξη πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανέτρεψε τις παραδοσιακές συνθήκες «κανονικότητας» στο σύνολο σχεδόν της κρατικής, ατομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, επαναφέροντας στο επίκεντρο την προβληματική σχετικά με τον προσανατολισμό, τις στοχεύσεις, αλλά και την επιτελική ετοιμότητα της Δημόσιας Διοίκησης έναντι των προκλήσεων του 21ου αιώνα. Εξάλλου, η ικανότητα αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού σε ανάλογες καταστάσεις, πράγμα που έγινε φανερό και την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, καθορίζεται από έναν συνδυασμό παραγόντων, με το στρατηγικό management να αποκτά ειδικό βάρος.

Με αφορμή, λοιπόν, τις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημική κρίση και την αναγκαιότητα θεωρητικής, αλλά και πρακτικής, επεξεργασίας του modus operandi της κρατικής μηχανής στην μετά COVID-19 εποχή, τα μέλη ΔΕΠ της Νομικής Σχολής, Δρ Χρήστος Παπαστυλιανός, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πρόεδρος Τμήματος Νομικής, και Δρ Γιώργος Κέντας, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Διακυβέρνησης, συζητούν για την «Κανονιστική Ενσωμάτωση του Στρατηγικού Management στη Δημόσια Διοίκηση: Η Αντίδραση του Κρατικού Μηχανισμού στην Πανδημία – Οφέλη, Δυσλειτουργίες και Θεμιτές Προσδοκίες».

Η εν λόγω συζήτηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του δευτέρου επεισοδίου της νέας σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων/webinars υπό τον γενικό τίτλο «Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης» που έχει εγκαινιάσει η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τη συζήτηση συντονίζει ο Δρ Γεώργιος Τσαούσης, Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το επεισόδιο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της Σελίδας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook, την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, ώρα 18.00. Κάντε like στη Σελίδα της Σχολής στο Facebook, προκειμένου να παρακολουθήσετε ζωντανά το webinar και να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες της Νομικής Σχολής.

Print Friendly, PDF & Email
PODCASTS ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ