Τα Μέτρα Υποβιβασμού Της Ανθρώπινης Νοημοσύνης

Με αφορμή τα μέτρα που εκδίδονται διαρκώς για την δήθεν αναχαίτιση της πανδημίας καθώς και τις αντιδράσεις των πολιτών προς αυτά θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω μερικές σκέψεις μου οι οποίες πηγάζουν από τη δική μου λογική αλλά και τα όσα βιώνει η Κυπριακή Κοινωνία τους τελευταίους μήνες.

Είναι ευρέως πλέον διαδεδομένο ότι η Κυπριακή Κοινωνία καταρρέει μέρα με τη μέρα. Τα μέτρα που εκδίδονται προκαλούν στους πολίτες αγανάκτηση και αυτό φαίνεται κυρίως από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς οι αναρτήσεις των πολιτών επί του θέματος εκφράζουν έντονη δυσανασχέτηση. Οι πολίτες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να δείξουν στους αρμόδιους ότι τα μέτρα που λαμβάνουν δεν αποσκοπούν πουθενά, δεν είναι παραγωγικά θετικού αποτελέσματος, αλλά όλες οι προσπάθειες τους έχουν αποτύχει με τους αρμόδιους να απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, μέσω των οποίων οι πολίτες μπορούν να περάσουν το μήνυμα τους. Τολμώ να πω ότι θεωρώ τη κίνηση αυτή ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το πολίτη που βιώνει μια κατάσταση άκρως καταστροφική τόσο οικονομικά όσο και ψυχικά, διότι οι αυτοκτονίες ανά το Παγκόσμιο ένεκα των μέτρων ήταν αρκετές, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κρούει το κώδωνα του κινδύνου ότι τα μέτρα μόνο αρνητικές συνέπειες επιφέρουν.

Έχει χαθεί κάθε ίχνος κοινωνικής επαφής, οι άνθρωποι αισθάνονται φυλακισμένα ζώα μέχρι και στο ίδιο τους το σπίτι. Η καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που διασφαλίζονται από το Σύνταγμα, τον υπέρτατο νόμο της Δημοκρατίας καθώς και από την ΕΣΔΑ, έγινε συνήθειο από τους αρμόδιους που απ’ ότι φαίνεται δεν αντιλαμβάνονται τη ζημία που προκαλούν και την έκταση αυτής. Η ουσία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχασε κάθε αξία και οι αρμόδιοι έχουν φθάσει σε σημείο να πλήττουν εώς και τον πυρήνα του Δικαιώματος. 

Θεωρώ ανεπίτρεπτο να απαγορεύεται η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών και να επιτρέπεται σε αυτούς να μετακινούνται σε συγκεκριμένα ωράρια, ήτοι 5:00 π.μ – 21:00 μ.μ. Ανεπίτρεπτο θεωρώ επίσης το διάταγμα ημερομηνίας 29/12/2020 το οποίο μεταξύ άλλων απαγορεύει τη συνάθροιση σε οικίας πέραν των διαμενόντων και τη συνάθροιση σε εξωτερικούς χώρους πέραν των δύο ατόμων. Αυτά τα μέτρα δεν αγγίζουν την ανθρώπινη λογική ούτε στο ελάχιστο, τουναντίον την υποβιβάζουν με τρόπο υποτιμητικό. Οι Αρμόδιοι θεώρησαν φρόνιμο όπως ο κόσμος να συνωστίζεται σε δρόμους όπως στην Οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό καθώς και στην Οδό Στασικράτους στη Λευκωσία, διότι εκεί κινείται η οικονομία και αυτό τους συμφέρει, φρονώ. Άφησαν στο περιθώριο όμως την τεράστια οικονομική ζημία που προκάλεσαν σε μικροεπιχειρήσεις, κέντρα ψυχαγωγίας ταβέρνες και πολλές άλλες.

Τα ανούσια μέτρα στερούν από τους νέους τα στοιχειώδη. Έχουν χαθεί οι κοινωνικές επαφές, η διασκέδαση και οι διαπροσωπικές σχέσεις γεγονός απαράδεκτο σε μια κοινωνία του 2020. Θεωρώ ντροπή το γεγονός ότι οι Αρμόδιοι αδιαφορούν πλήρως για τους πολίτες τους, δεν ενστερνίζονται τις απόψεις τους περί του θέματος και εκδίδουν ατεκμηρίωτα μέτρα της τελευταίας στιγμής κάτι το οποίο φανερώνει έλλειψη οργανωμένου σχεδίου εκ μέρους τους.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,