Υπουργός Δικαιοσύνης και ηγεσία της Αστυνομίας επισκέφθηκαν την Α.Δ. Μόρφου

Προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της Αστυνομίας, ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Έμιλυ Γιολίτη.

Η Υπουργός και η ηγεσία της Αστυνομίας, στο πλαίσιο μιας πρώτης σειράς επαφών με μέλη των Αστυνομικών Διευθύνσεων, Τμημάτων, Μονάδων και Υπηρεσιών, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους, επισκέφθηκαν την Τρίτη την Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα μέλη της Αστυνομίας, η Υπουργός αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας, όπως είναι τα ναρκωτικά, το οργανωμένο και το σοβαρό έγκλημα, το διαδικτυακό έγκλημα και το τροχαίο πρόβλημα και αφού τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αστυνομία, υπογράμμισε την εντατικοποίηση των προσπαθειών που γίνονται για πρόληψη και καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κοινωνία έχει υψηλές προσδοκίες για τα θέματα αυτά, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Παράλληλα, η κα Γιολίτη έθιξε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αστυνομία με την έλλειψη προσωπικού και υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται για επίλυση του από την Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ηγεσία της Αστυνομίας, ενώ έκανε αναφορά και στον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων που εξαγγέλλονται. Αναφέρθηκε επίσης στις αναβαθμίσεις που έγιναν πρόσφατα στις μισθολογικές κλίμακες των μελών της Αστυνομίας και στις αποπαγοποίησεις των προαγωγών, αλλά και στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και την ανέγερση νέων σύγχρονων κτιρίων όπως αυτό της ΑΔΕ Μόρφου, τα οποία θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας. Όπως τόνισε, προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της Αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας  Στέλιος Παπαθεοδώρου κατά την επίσκεψη παρουσίασε το όραμα, τους στόχους και τις προτεραιότητες της ηγεσίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι σ’ ένα ομολογουμένως δύσκολο εργασιακό περιβάλλον, όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της Αστυνομίας επιβάλλεται, να συνδράμουν στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί, ούτως ώστε η Αστυνομία να καταστεί ένας πραγματικά σύγχρονος και παραγωγικός οργανισμός.  

Αναφέρθηκε ακόμα στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, ο οποίος όπως επεσήμανε, είναι συνεχής «με στόχο την αξιοποίηση των τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων που εφαρμόζονται σε αστυνομίες άλλων χωρών», αλλά και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Αστυνομίας με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό έκανε αναφορά και στα νέα κτίρια που παραδόθηκαν στην Αστυνομία, αναφερόμενος αρχικά στο νέο κτίριο της ΑΔΕ Μόρφου, το οποίο παραδόθηκε στις 3 Ιουλίου, 2020, αλλά και στην παραλαβή των κτιρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και στην ανακαίνιση και επέκταση του Αστυνομικού Σταθμού Περιστερώνας. Υπενθύμισε ωστόσο ότι η Αστυνομία βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραλαβής των κτιρίων των πρώην ΣΠΕ Ξυλοφάγου και Δερύνειας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως Αστυνομικοί Σταθμοί και στη συνέχιση και εντατικοποίηση των προσπαθειών για ανέγερση των Αστυνομικών Σταθμών Στρουμπιού και Κουκλιών.

Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε από τα μέλη να εργάζονται με ζήλο και αφοσίωση στο καθήκον, αναφέροντας ότι αυτό αποτελεί απαίτηση τόσο της Ηγεσίας όσο και της ίδιας της κοινωνίας, σε μια περιοχή που εξ ολοκλήρου αστυνομεύει την Πράσινη Γραμμή. 

 Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν σε ένα εποικοδομητικό και θετικό κλίμα και διάφορα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της Αστυνομίας και άπτονται της βέλτιστης εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,